Concòrdia presentarà una proposta alternativa al document del pacte d’Estat per la UE

La formació, que assegura voler ser “constructiva”, considera que el primer text presentat pel Govern té mancances, com ara el fet que no s’entra en el contingut de l’acord d’associació que es negocia a Brussel·les

Cerni Escalé i Núria Segués, durant el debat d'investidura.
Cerni Escalé i Núria Segués, durant el debat d'investidura.

Concòrdia manté una posició “constructiva” de cara a la reunió que ha de mantenir amb Govern i la resta de forces polítiques per veure si es factible signar un nou pacte d’Estat per la negociació amb la Unió Europea. Des de la formació, entenen que el document previ presentat des de l’executiu conté mancances que caldria esmenar, com ara que no es posi negre sobre blanc la posició andorrana ni s’entri en el contingut de l’acord d’associació. Per això, portaran una proposta pròpia, a la vegada, “alternativa i complementària”.

Així ho han apuntat a Altaveu fonts de la principal formació a l’oposició. Concòrdia, no cal oblidar, sempre s’ha mostrat crítica amb la forma com s’ha portat la negociació fins al moment. Malgrat això, es mostra partidària de treballar conjuntament. Tenen, asseguren, “una voluntat constructiva” però també avisen que cal que es compleixin unes certes condicions.

Fa uns dies, el Govern ja va traslladar als grups parlamentaris i també als partits ara fora de la cambra, com Terceravia o Progressistes-SDP, un esborrany del document que hauria de configura rel futur pacte d’Estat. Ara bé, des de Concòrdia es valora que “es detalla la informació que es comparteix i qui negocia” [en aquest sentit, es torna a deixar clar que només Govern participarà de forma directa en les converses amb la UE]. En canvi, es lamenta que “no s’entra en la posició andorrana” sense explicitar detalls com ara “quines excepcions s’han acceptat ja provisionalment i quines ha de continuar defensant el país en les negociacions”.

De fet, la sensació de Concòrdia és que el document queda lluny del que hauria de ser un autèntic pacte d’Estat. Més aviat, s’apunta, “es tracta d’un pla de treball”. I un punt que consideren clau per millorar és el fet que “no s’entra en el contingut de l’acord”.

Per això, la formació té clar que anirà a la reunió, però no només a escoltar. També a fer propostes. En concret, es posarà sobre la taula un document propi. Aquest, el qualifiquen “d’alternatiu” però també de “complementari”. I a partir d’aquí es tractaria de trobar una posició conjunta i còmoda que els permeti poder acceptar entrar al pacte d’Estat.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending