Concòrdia exigeix a Govern que justifiqui amb dades l’enduriment dels requisits per reagrupar

La consellera Núria Segués demana el nombre de permisos de residència concedits pel ministeri d’Interior des del 2011 i fins al 2023

Núria Segués en seu parlamentària.
Núria Segués en seu parlamentària. Toni Solanelles

Concòrdia pretén poder entendre què ha portat el Govern a endurir els requisits per poder optar al reagrupament a aquelles persones que viuen al Principat. Per aquest motiu la consellera general Núria Segués acaba demanar a l’executiu, a través dels canals parlamentaris pertinents, que el ministeri de Justícia i Interior posi sobre la taula, de forma molt detallada, totes les autoritzacions de residència que ha concedit entre el 2011 i el 2023.

Segués deixa clar que amb la demanda d’informació arran de l’anunci fet per la titular d’Interior i Justícia, Ester Molné, “volem obtenir informació per conèixer la situació derivada dels reagrupaments i alhora entendre les casuístiques i les decisions preses per part del Govern en aquesta matèria”. I concreta la petició detallant sis tipologies diferents d’autoritzacions o altres intervencions que hauria hagut d’haver afrontat eventualment l’administració en relació amb ciutadans estrangers que han arribat al país.

“Volem obtenir informació per conèixer la situació derivada dels reagrupaments i alhora entendre les casuístiques i les decisions preses per part del Govern en aquesta matèria”

Així, la parlamentària de Concòrdia voldria saber, sempre entre el període 2011-2023, el nombre de residències sense activitat lucrativa (per nacionalitat i any d’autorització) que s’han concedit. La xifra de residències per a nòmades digitals (per nacionalitat, activitat laboral i any d’autorització). El volum de residències i treball per compte propi (per nacionalitat, activitat laboral i any d’autorització). El nombre de transicions de permisos de residència i treball a permisos de treball per compte propi (per nacionalitat i any d’autorització).

També la xifra, entre els anys esmentats, de residències per raons de reagrupament (per nacionalitat, anys de residència de la persona que sol·licita el reagrupament, activitat laboral i any de l’autorització). I, finalment, la xifra de persones i/o famílies reagrupades que han percebut prestacions o ajuts econòmics (de qualsevol tipus: habitatge, fill a càrrec, desocupació voluntària, manutenció, etcètera) i l’import d’aquests.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending