Concòrdia demana que es faci pública tota la documentació sobre l’acord d’associació amb la UE

La formació ha entrat una petició d’informació a Sindicatura, torna a denunciar “l’opacitat” en les negociacions per part de l’executiu i reitera que el pacte d’Estat està “mancat de legitimitat”

Comentaris

Cerni Escalé, durant una intervenció al Consell General.
Cerni Escalé, durant una intervenció al Consell General. CONSELL GENERAL

El grup parlamentari de Concòrdia demana “transparència total” al Govern pel que fa a la informació relacionada amb l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE). Tenint en compte “la transcendència de la negociació pel futur del país”, insisteixen en la importància que sigui “accessible i pública” per a tots els ciutadans. Des del seu punt de vista, la millor fórmula per fer arribar la informació a la ciutadania és que en pugui disposar “al més aviat possible i sense filtres”.

Concòrdia ha volgut denunciar, un cop més, “l’opacitat” amb què considera que l’executiu ha portat les negociacions de l’acord d’associació, i reiteren que la fórmula del pacte d’estat manca de legitimitat democràtica, tenint en compte que no hi són presents la majoria dels parlamentaris dels grups de l’oposició.

Segons s’ha informat en un comunicat, aquest dimecres, el president del grup parlamentari, Cerni Escalé, ha entrat una demanda d’informació sobre l’acord d’associació. En concret, ha demanat tota la documentació relacionada amb l’última versió de què disposa l’executiu pel que fa a l’acord marc, als protocols específics per a Andorra i als annexos.

Ha demanat tota la documentació relacionada amb l’última versió de què disposa l’executiu pel que fa a l’acord marc, als protocols específics per a Andorra i als annexos

Escalé també ha demanat les avaluacions externes d’impacte que es disposin fins al dia d’avui, els documents de posició ministerials i els elements de situació referents a l’acord, així com els intercanvis oficials de comunicacions que hi hagi hagut entre la secretaria d’Estat per a les relacions Brussel·les, a més d’altres documents d’anàlisi de caràcter intern sobre l’acord. En el cas de disposar-ne, Concòrdia també ha demanat poder rebre el protocol o protocols específics per a San Marino, amb qui la Unió Europea també ha negociat un acord d’associació.

Concòrdia ha sol·licitat poder rebre aquesta informació de la manera més urgent possible, tenint en compte que el cap de Govern, Xavier Espot, es va comprometre a facilitar-la durant la sessió parlamentària del passat 6 de desembre. Avui, la informació més actualitzada de què disposa el grup parlamentari és del novembre de 2023.

A més, el pròxim 21 de març se celebrarà al Consell General una sessió informativa sobre l’acord d’associació, amb una estructura que serà com la d’un debat d’Orientació Política. Tenint en compte que l’objectiu és debatre sobre el fons de l’acord, és essencial poder disposar de tots els documents i treballar-los de la forma més detallada possible.

Comentaris (4)

Trending