La ‘comissió d’investigació’ per aclarir què passa a Protecció de Dades es posa en marxa

Els consellers que fan part de l’òrgan legislatiu d’Interior han escoltat aquest dimecres les versions de les actuals cap de l’agència i de l’única inspectora que queda, i de la darrera inspectora en renunciar

La cap de l'APDA, Resma Punjabi.
La cap de l'APDA, Resma Punjabi. Toni Solanelles

La comissió legislativa d’Interior ha iniciat aquest dimecres les entrevistes amb integrants o exintegrants de l’agència de Protecció de Dades (APDA) per intentar aclarir què caram passa en aquest organisme per tal que hi hagi hagut quatre renúncies en menys d’un any. Fins ara, els consellers generals han pogut escoltar la versió de l’actual cap de l’APDA, Resma Punjabi; de l’única inspectora que hi queda, Belina In Soon Babi, i de la darrera dimissionària, Sabrina Pujol.

Segons les fonts consultades, no hi ha cap conclusió clara més enllà de les posicions totalment confrontades entre Babi i Pujol, la primera mantenint que per ella tot és correcta i, la segona, queixant-se dels horaris i la inflexibilitat de la directora; i el parer de la màxima responsable de l’agència que hauria pràcticament reiterat els arguments donats en la compareixença que va fer la setmana passada davant els mitjans de comunicació, aferrant-se a les dificultats de gestió producte del farragós sistema que imposa la legislació.

Per ara, els consellers no han pogut escoltar encara la versió de les dues primeres inspectores que van deixar el càrrec, Gemma Gaset i Agda Castillo. Ho haurien de fer més endavant si finalment es pot agendar la seva presència davant la comissió ‘d’investigació’ parlamentària. També els consellers han de reflexionar sobre els canvis a fer en la llei que regula l’APDA. Un dels objectius és poder fer canvis amb més celeritat si mai es detecta qualssevol disfuncionament.

Comentaris (6)

Trending