Comiat multitudinari a Toni Martí

(AMB VÍDEO) Al llarg de la tarda, són moltes les persones, tant del món polític com ciutadans rasos, que s’han apropat al tanatori nacional per donar el condol a la família de l’ex cap de Govern

Comentaris

Una corona de flors arriba al tanatori, ja amb moltes cues de gent, autoritats incloses, a l'exterior.
Una corona de flors arriba al tanatori, ja amb moltes cues de gent, autoritats incloses, a l'exterior.

No ha estat pas cap sorpresa. Tal com s’esperava, les primeres hores de vetlla de Toni Martí han estat un continu pas de gent per les instal·lacions del tanatori nacional a Escaldes Engordany. Des de polítics encara en actiu a ciutadans rasos. Han estat moltes les persones que han volgut apropar-se per donar el condol a la família i el darrer adeu a qui fou cap de Govern entre el 2011 i el 2019, mort sobtadament als 60 anys per culpa d’un atac de cor fulminant.

El país, no es pot negar, continua en estat de xoc. I colpit per la defunció de Martí. S’ha pogut constatar en aquestes primeres hores de vetlla al tanatori, durant les quals les dependències han quedat petites. Des de les quatre de la tarda, ja hi havia molta gent que s’ha apropat. Entre els primers, el gabinet ministerial encapçalat pel cap de Govern, Xavier Espot. També s’ha pogut veure el president de la Confederació Empresarial, Gerard Cadena, i el de l’Empresa Familiar Andorrana, Daniel Armengol, o a l’exconseller general del PS, Quim Miró.

Com marca la Llei de protocol i cerimonial, aprovada l’any passat, el fèretre amb les restes mortals de Martí ha estat custodiat en tot moment per dos policies. Serà la mateixa normativa que s’aplicarà aquest dimecres en el funeral d’Estat, que a partir de les quatre de la tarda tindrà lloc a Sant Pere Màrtir a Escaldes. El taüt amb les restes mortals de Martí, si se segueix el text, serà acompanyat fins al temple per membres del cos, que també l’entraran a l’església.

Aquest dimarts, les portes del tanatori han tancat a les vuit del vespre, després que al llarg de la tarda hagin estat moltes les persones que s’han apropat a les dependències funeràries. “Tota Andorra”, ha assegurat un testimoni.

La vetlla continuarà aquest dimecres durant tres hores més, de deu a una del matí. Ja a les quatre, com s’ha dit, hi haurà la cerimònia de comiat, que s’espera sigui multitudinària i que servirà per donar l’últim adeu a una de les figures més rellevants dels darrers anys a la política andorrana, primer com a conseller general i després com a cònsol i com a cap de Govern. Un cop acabi l’ofici religiós, el cos serà enterrat al nínxol familiar del cementiri de l’avinguda del Pessebre.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending