Choy, disposada a liderar una candidatura a les comunals i Dolsa confirma que anirà amb el PS

La cònsol menor assegura que després dels comicis generals l’escenari “no propicia” reeditar el pacte amb Demòcrates, però adverteix que “en política no es pot dir mai no”

La cònsol menor, Eva Choy.
La cònsol menor, Eva Choy. ARXIU

L’actual cònsol menor d’Ordino i membre de Liberals d’Andorra, Eva Choy, s’ha mostrat avui disposada a tornar a encapçalar una candidatura per a les eleccions comunals. Malgrat que des de la seva formació es va descartar la possibilitat de reeditar un pacte amb Demòcrates, i tot i reconèixer que l’escenari actual “no el propicia”, ha advertit que “en política no es pot dir mai no”.

Choy ha explicat que s’està en un període de converses entre “partits i possibles candidats” per determinar si es pot configurar una candidatura i en aquest sentit ha reconegut la voluntat de repetir com a candidata. Ara bé, ha admès que “cal veure com es configura”.

De fet, preguntada sobre el pacte amb Demòcrates ha explicat que “sempre he estat una defensora del pacte” per l’experiència viscuda durant aquest mandat, donant fe que l’acord ha estat “molt positiu”. Però reconeix que després de les eleccions generals el moment “no propicia que hi hagi voluntat de fer un nou pacte”. Com sempre, però, ha advertit que “fins al dia que es presentin les candidatures no sabrem què passarà”, ja que des del seu punt de vista “en política no es pot dir mai no”.

D’altra banda, el conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, ha donat per fet que es reeditarà el pacte de la seva formació amb el Partit Socialdemòcrata. “Aquest pacte era no només per l’abril, també era pel desembre, per tant, aquest factor és més fàcil”, ha exposat, explicant que ja ha mantingut algunes converses amb Jean Michel Armengol.

Tot i així, ha garantit que per ara no s’ha parlat de noms i que “jo no soc ningú per dir si soc la persona més indicada per encapçalar una candidatura”.

De la seva banda, la consellera de Movem Ordino, Bàrbara Pàmies, ha assegurat que no podia confirmar res sobre possibles pactes perquè no participa de les negociacions.

Comentaris (4)

Trending