Cèlia Vendrell és la primera ‘víctima’ col·lateral del pacte socialdemòcrata

La consellera comunal escaldenca deixa el PS -que ha sumat dues altes des de l’anunci de la coalició- perquè era contrària a aliar-se amb SDP

Cèlia Vendrell en un acte comunal.
Cèlia Vendrell en un acte comunal. COMÚ D'ESCALDES

La consellera major escaldenca Cèlia Vendrell ha presentat aquest dijous mateix la seva renúncia a l’afiliació al Partit Socialdemòcrata (PS). És la primera ‘víctima’ col·lateral de l’aliança acordada amb Progressistes-SDP. Vendrell, que havia format part del comitè directiu de la formació actualment presidida per Pere López, va ser una de les cinc persones que va votar en contra del pacte electoral que es va posar a debat aquest dimecres durant el congrés extraordinari.

La consellera comunal no va acudir a la cita i va delegar el seu vot. D’entrada, la de Vendrell seria la única baixa de la formació malgrat que no està clar si la persona en qui va delegar el vot li seguirà els passos o no ho farà. En tot cas, altres militants que també es van mostrar obertament contraris amb tornar-se a unir amb Jaume Bartumeu ja han deixat clar que, ara per ara, donen un marge de confiança a l’entesa i en volen veure l’evolució.

Militants del PS durant el congrés extraordinari d'aquest vespre.

Relacionat

Aval dels militants al pacte entre PS i Progressistes-SDP per concórrer plegats a les eleccions

De fet, el PS també ha experimentat aquest dijous dues altes de militants que, segons les fonts consultades, es lliguen directament a la formalització del pacte, que on s’ha rebut molt positivament, aparentment, és entre els simpatitzants socialdemòcrates o de centre-esquerra i entre aquells que busquen una alternativa a Demòcrates i fins ara no la veien gens clara. En tot cas, l’aliança hauria tingut menys contestació en SDP que al PS.

Vendrell ja feia un temps que estava força distant respecte de l’aparell del partit. Amb tot, ni quan Rosa Gili va trencar peres amb el PS no va abandonar la formació. Ans el contrari, el que hi va haver va ser una ruptura entre Gili i Vendrell. De fet, a la majoria comunal escaldenca, la fractura fa temps que dura i hi ha una entesa de mínims per acabar el mandat. Cert, també, que hi ha un nucli dur essencial constituït almenys per Gili, Joaquim Dolsa, Magda Mata i Valentí Closa, que tiraria endavant bona part de l’acció política comunal.

Comentaris (8)

Trending