D’aquesta manera, i des de ja fa algunes setmanes, l’absolució de la parlamentària, que es jugava fonamentalment dos anys d’inhabilitació per a càrrecs públics, ha esdevingut ferma. “El cas està del tot tancat” i, segons Montaner, no hi haurà cap acció judicial ni contra l’expresident del grup parlamentari ni contra la fiscalia, substancialment “per tal de reemborsar les despeses d’advocat” que va tenir la consellera general i que van suposar “milers i milers d’euros”. Com que “el cas està arxivat, passo pàgina i no demanaré danys i perjudicis ni al senyor Costa ni a la fiscalia”.
Això no treu, ha rememorat Carine Montaner, que no s’hagi de recordat que “el senyor Costa em va atacar per la via penal per tres elements d’acusació: revelació de secrets, difamació i calúmnies”. Montaner va rebre per error els fulls de nòmina del grup liberal quan havia anat a demanar a la CASS els de Terceravia. Així va descobrir que Costa percebia més diners dels que suposadament hi havia el pacte per rebre. I va comentar la situació. A partir d’aquí hi va haver una polèmica al Consell General que, temps després, va acabar amb una querella de Costa contra Montaner.
I amb el fet que el fiscal general observés indicis de delicte, primer, i acusés formalment la presidenta d’Andorra Endavant, fins i tot quan va transcendir que Costa havia retirat la querella. Per tant, Montaner es va haver de seure a la banqueta dels acusats però durant la vista, i a partir de l’observació del president del tribunal, es va fer evident que fins i tot el reglament del Consell General avalava que els salaris havien de ser públics. I que si no ho eren abans de la polèmica pel ‘cas Costa’ això no podia comportar una reprimenda, menys encara per la via penal, a Carine Montaner.
Comentaris (7)