Carine Montaner deixa Terceravia, es queda al Consell com a no adscrita i planteja un nou partit

La parlamentària abandona la formació pel malestar que diu que genera a altres companys de grup els atacs que ella rep

Carine Montaner al seu escó de l'hemicicle parlamentari.
Carine Montaner al seu escó de l'hemicicle parlamentari. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

Feia temps que Carine Montaner anava per lliure. Però la pandèmia i la visió en relació a la gestió d’aquesta que té la consellera, i els contactes que ha mantingut per a parer seu estar al costat de la ciutadania, han acabat d’obrir una fractura entre ella i el grup que lidera Josep Pintat que ara ja era del tot insostenible. Montaner abandona el grup parlamentari de Terceravia, es manté al Consell General com a no adscrita i anuncia que pensa muntar un nou partit d’àmbit nacional.

La parlamentària va comunicar la seva decisió a Pintat aquest dilluns a la nit. De fet, el president del grup de Terceravia ja fa uns dies que li havia obert la porta i havia posat com a data límit per aclarir la situació el 14 de març amb el benentès que aquesta era la data en què es preveia dur a terme una concentració crítica amb la gestió de la crisi sanitària amb la qual Montaner estava poc o molt vinculada. La concentració no es farà però la consellera salta de Terceravia.

Relacionat

Carta a la ciutadania

Montaner ha fet una carta pública que ha permès reproduir íntegra a l’Altaveu i ha confirmat que plega pels atacs personals que està rebent i, sobretot, suposadament, pel malestar que aquests atacs estarien generant als altres membres del grup. “Tenint en compte aquest fet i que tinc una visió diferent del que hauria de ser un partit i les seves actuacions, decideixo marxar de Terceravia i ser consellera no adscrita amb tot el que implica.” Diu que mai ha pensat canviar de partit en l’actual legislatura i assegura que continuarà contribuint a eixugar les despeses d’Unió Laurediana derivades de la campanya electoral del 2019.

“Sou molts a manifestar-me la vostra confiança. Cada dia, rebo molts missatges de suport que m’escalfen el cor. Llàstima que no hagi tingut el mateix suport dels electes del partit Terceravia-Unió Laurediana”

La consellera parla del malestar que els atacs que ella rep han causat en els seus companys i el poc suport que al seu entendre aquests li han ofert a ella davant el que considera una campanya orquestrada que no la farà canviar els seus plantejaments. “Ningú, cap campanya de desprestigi ni cap atac m’allunyaran de la meva tasca. El meu objectiu és noble, és el de servir el meu país, el poble andorrà”. I hi afegeix: “Sou molts a manifestar-me la vostra confiança. Cada dia, rebo molts missatges de suport que m’escalfen el cor. Llàstima que no hagi tingut el mateix suport dels electes del partit Terceravia-Unió Laurediana.”

I en aquest marc anuncia l’impuls i creació d’una nova formació d’àmbit nacional tot i que no en revela cap detall més. Tot i això fa molts mesos que Montaner fa contactes i reunions per sondejar la possibilitat de tirar endavant un nou projecte. “Sou molts a demanar-me, des de fa molt de temps, que impulsi un nou projecte polític nacional valent i ambiciós. Tenint en compte tot l’exposat, amb el vostre suport, decideixo fer el pas. Decideixo muntar un nou partit polític nacional més proper als ciutadans amb l’objectiu de fer d’Andorra un referent internacional, una Andorra forta i més justa lluny de l’amiguisme i de les injustícies.”

Comentaris (11)

Trending