El candidat Cabanes no es podrà votar a si mateix en les primàries liberals

L’ex-ministre no fa el temps que els estatuts requereixen com a militant per poder emetre el seu vot en el proper congrés

Josep Maria Cabanes en una compareixença.
Josep Maria Cabanes en una compareixença. Toni Solanelles

L’ex-ministre d’Interior Josep Maria Cabanes, candidat liberal a les primàries que s’han de celebrar en el proper congrés sense data clara fixa malgrat que inicialment es pensava en el dia 28 d’aquest mes, no podrà votar-se a si mateix. De fet, si no es canvien les regles del joc des d’ara i fins a la celebració de les votacions, tampoc no podria votar a l’altra candidata, la titular d’Afers Socials, Judith Pallarés. No fa el temps que es requereix com a militant per tenir dret a vot.

Cabanes havia militat al PLA però se’n va donar de baixa. El novembre passat, a través de la pàgina electrònica, va sol·licitar de nou afiliar-se al partit. L’executiva, segons que han explicat fonts properes a la secretaria general, va acceptar el directiu bancari i president de la federació de caça durant el mes de gener. Per tant, i segons el que estableixen els estatuts, no porta els sis mesos de militància que es requereix de carència en els estatuts per poder tenir dret a vot intern. En canvi, la mateixa reglamentació no fixa cap carència per poder ser candidat.

Els dos candidats, Judith Pallarés i Josep Maria Cabanes, amb la secretària general del partit, Maribel Lafoz, al mig.

Relacionat

L’actualització de la llista de militants obre un nou front en la ‘guerra liberal’

Aquest és un dels aspectes que de ben segur que es posaran sobre la taula aquest dimarts, durant la celebració d’una nova reunió de l’executiva que es preveu molt calenta. La secretària general, Maribel Lafoz, ha plantejat una revisió del llistat dels afiliats partint d’uns criteris “el més objectius i neutrals possibles”, però les diverses fonts consultades han assegurat que la dirigent liberal hauria donat mostres durant tot el cap de setmana de les intencions d’afavorir potencials votants de Cabanes.

El clima està altament enrarit. El partit fracturat. I la situació no es preveu que tendeixi a solucionar-se sinó que, a mesura que s’acosti la celebració del congrés, la previsió és que el clima i la situació s’enverinarà més encara. Els moviments soterranis són constants. Les trucades, els grups de WhatsApp, les anades i vingudes presagien una trencadissa brutal passi el que passi arran de les primàries. “És la crònica d’una mort anunciada”, han assegurat les fonts, que donen per fet que si hi ha un triomf de Pallarés hi haurà marxa de tot el bloc que ha promogut Cabanes, probablement fins i tot amb sortida inclosa de l’actual president Jordi Gallardo. I si és l’ex-ministre el que s’imposa a les primàries hi haurà una cacera de bruixes i una ‘repressió’ insostenibles. En fi, una guerra sense fi.

Comentaris (4)

Trending