Baró admet que es treballarà per “eximir penalment la mare” en el cas d’haver d’avortar

El nou ministre de Relacions Institucionals i Educació confirma que hi haurà una secretaria d’Estat per a les qüestions relacionades amb l’ensenyament

Ladislau Baró fent declaracions als mitjans de comunicació.
Ladislau Baró fent declaracions als mitjans de comunicació. Toni Solanelles

El ministre de Relacions Institucionals i Educació, Ladislau Baró, ha admès que dins del marc institucional actual es treballarà per “eximir penalment la mare” en el cas d’haver d’avortar. Baró ha reconegut que la qüestió de la interrupció voluntària de l’embaràs “és un tema que està en l’agenda política” però també ha assegurat que no hi ha un calendari concret perquè no és una qüestió que sigui prioritària.

Més encara, el nou titular ministerial, número 3 en l’ordre protocol·lari governamental, ha deixat clar que en qualsevol qüestió relacionada amb l’estructura de l’Estat i el sistema constitucional establert cal “trobar un equilibri” per poder impulsar, també, altres demandes de caràcter social. Baró ja va participar el seu dia en el procés constituent i en aquest sentit té clares les costures de la Carta Magna.

Ladislau Baró, que ha confirmat que en matèria d’Educació tindrà una secretària d’Estat, i ho ha dit en femení obrint doncs la porta a la possibilitat que Marie Pagès esdevingui la seva número 2 en la matèria, encara que no hi ha res confirmat, ha explicat que el departament de Relacions Institucionals està “en construcció” però que “els objectius estan molt clars” i passen per mantenir una bona cooperació i un adequat nivell de diàleg amb totes les institucions.

El titular ministerial ha reconegut que ara mateix la relació amb els Coprínceps passarà a ser prioritària o, almenys, la primera que segurament s’endegarà atès que les institucions que esdevenen el cap d’Estat indivís andorrà passen per renovacions. Hi ha d’haver relleus per jubilació en els representants tant del bisbat com de França i, a més a més, durant la legislatura també és segur que hi haurà canvi de bisbe d’Urgell. En tot cas, les relacions s’aniran establint i negociant “en funció del que marqui l’agenda política”.

Comentaris (7)

Trending