Andorra Endavant treballa per presentar un model propi per a la reforma de les pensions

Amador assegura que la formació seguirà treballant en les comissions que ha deixat Montaner i remarca que la renúncia de la líder del partit és “temporal”

M

M. P. / T. S.

Comentaris

Carine Montaner i els seus dos companys de grup, Noemí Amador i Marc Monteagudo.
Carine Montaner i els seus dos companys de grup, Noemí Amador i Marc Monteagudo. Consell General / Sergi Pérez

Andorra Endavant resta importància al fet que la líder del partit, Carine Montaner, hagi deixat tres de les quatre comissions legislatives en què participava i asseguren que seguiran treballant i “seguint de prop” tot el que s’hi treballa malgrat que no disposin de dret de vot. De fet, la número dos de la formació, Noemí Amador, ha reiterat que la baixa de la seva companya és “temporal” i ha volgut exemplificar la implicació amb el treball parlamentari assegurant que estan treballant amb un grup d’experts per presentar “el nostre model pel que fa al tema de les jubilacions”.

La subsíndica general, Sandra Codina, va anunciar ahir que la consellera general i presidenta del grup parlamentari d’Andorra Endavant, Carine Montaner, havia sol·licitat la baixa de tres de les quatre comissions on tenia presència per “motius personals”: Finances i Pressupost, Política Exterior i la comissió de Seguiment i Sostenibilitat de les pensiones de la CASS, de la qual n’era la vicepresidenta. D’aquesta manera es manté només a Economia i Andorra Endavant perd representació en tres comissions de cert calat. Així, no és res estrany que a molts es preguntin quin paper pot jugar a partir d’ara la formació que va arribar al Consell General amb una forta empenta de la ciutadania. Cal tenir present que qualsevol conseller pot assistir a qualsevol comissió, però si no se n’és membre no es té dret a vot. Per tant, en els tres casos en què s’ha produït la baixa la formació perd l’oportunitat, per exemple, de votar les esmenes que presenta. De la mateixa manera, no poden presentar reserves d’esmena.

Ara bé, la número dos del grup d’Andorra Endavant, Noemí Amador, ha explicat en declaracions a l’Altaveu que la seva companya ha deixat les comissions “temporalment per prioritzar la salut i la família, que és el que toca”, però ha garantit que “seguirem treballant en aquestes comissions”. S’ha de dir que si més endavant Montaner volgués tornar a les comissions -segons ha manifestat ella mateixa la intenció seria aquesta quan la situació li permeti-, el reglament preveu que pugui fer-ho.

Noemí Amador ha explicat que la seva companya ha deixat les comissions “temporalment per prioritzar la salut i la família, que és el que toca”

I ha donat arguments per restar importància a la falta de representació. Pel que fa a la comissió seguiment de les pensions ha assegurat que estan treballant amb un grup d’experts “per presentar el nostre model pel que fa al tema de les jubilacions”. Un estudi que s’encarregarà a un gabinet especialitzat l’any vinent.

En el cas de la comissió de Política Exterior ha recordat que Andorra Endavant ja ha encarregat l’estudi d’impacte al gabinet GIDE sobre l’acord d’associació i per tant, s’entén que “ja hem fet bona part de la feina”. A més, ha exposat que actualment la comissió treballa en la llei de represa del cabal de la UE “i per coherència política no participem en aquest treball de la llei perquè no estem d’acord amb l’acord d’associació”. A més, ha recriminat que es treballi en una llei de represa del cabal de la UE “quan encara no s’ha votat l’acord en el referèndum”, fet que considera una incoherència.

Finalment, en el cas de Finances i Pressupost, ha assegurat que “igualment presentarem les nostres esmenes” i que aniran a la comissió a defensar-les. Amb tot, “sí que no podrem votar però de totes maneres, com que no tenim majoria tampoc canvia gran cosa”.

En canvi, es manté a la comissió legislativa d’Economia perquè “és la que ho concentra tot: habitatge, inversió estrangera i model de país”, ha detallat Montaner, remarcant la importància seguir-hi tenint presència perquè són els temes cabdals a tirar endavant.

Comentaris (3)

Trending