Agrupament Encampadà s’uneix al pacte PS-SDP amb Susagna Venable de 2 a la territorial

Els membres de la formació parroquial validen l’acord per integrar una llista liderada per l’exsecretaria del SIPAAG Marta Pujol i que comptaria amb Aaron Comella, d’SDP, entre els suplents

Marta Pujol i Susagna Venable
Marta Pujol i Susagna Venable

L’aliança socialdemòcrata guanya encara més força de cara a les generals del pròxim 2 d’abril. PS i SDP han tancat una entesa que potencia les seves opcions a una de les parròquies que es presumeix clau en els comicis: Encamp. Feia dies que es treballava per tancar un acord amb Agrupament Encampadà i, ara, la formació fins ara d’àmbit estrictament local ha validat la proposta. Hi haurà llista conjunta amb Marta Pujol (PS) de número 1 i Susagna Venable, de 2.

Tal com havia avançat Altaveu, el PS ja buscava un pacte amb Agrupament fins i tot abans de fer-se públic l’acord amb Progressistes. I es va continuar buscant posteriorment, ja que s’és conscient de dos aspectes molt importants. Primer, Encamp és una de les parròquies clau en les eleccions. De les que pot variar de color. Fa quatre anys va ser la llista liderada per Jordi Torres i Maria Martisella, que ara repetiran tàndem, la vencedora, però per tot just 61 vots.

Segon, Agrupament Encampadà es va crear per concórrer a les comunals del 2019. Llavors, va quedar en tercera posició, per darrera d’En Comú per Encamp -la llista que ajuntava Demòcrates i Liberals- (894 vots) i el PS (615). Va aconseguir, però, un nombre de sufragis considerable (503). Per tant, aconseguir el seu suport fos directe o indirecte -finalment serà directe- pot suposar un considerable impuls. Més quan, tret que d’aquí a dilluns canviï molt el panorama, tot fa pensar que els ‘taronja’ aniran en solitari.

Marta Pujol amb Pere López, durant una roda de premsa.

Relacionat

El PS tempta Agrupament Encampadà per tenir el seu suport a la territorial

Les converses entre formacions s’han intensificat els darrers dies i aquest dimarts els membres d’Agrupament han mantingut una reunió en la qual havien de decidir si acceptaven els cants de sirena de l’aliança socialdemòcrata. Primer calia analitzar si el grup apostava per fer el salt i jugar també a nivell nacional. I així ha estat. I ho faran amb l’entesa amb PS i Progressistes-SDP.

L’acord ara validat preveu fer llista conjuntament amb les dues formacions nacionals. El PS aportarà Marta Pujol com a cap de cartell, tal com també havia avançat Altaveu. La cap d’àrea de Política Lingüística havia estat fins fa un temps membre de la junta del Sindicat de personal adscrit a l’administració general (SIPAAG). Justament, va deixar el càrrec per fer el salt a l’esfera política, com a membre de l’executiva socialdemòcrata.

I d’Agrupament serà la número 2. Una cara, també força coneguda. Susagna Venable va estar durant molts anys vinculada a diferents associacions de botiguers, tant a Andorra la Vella (Riberaygua i Travesseres) com a Escaldes (Carlemany). Entre 2009 i 2014 va presidir la Federació d’Associacions de Comerciants (FACA). Ja el 2019, va ser part de la llista d’AE a les comunals, com a número 4.

L’acord deixaria com a primer suplent un representant d’SDP. El nom que s’hauria validat des del partit seria el d’Aarón Comella, que tornaria a repetir experiència electoral després de ser a les generals del 2019 i a les comunals d’aquell mateix any. Llavors, va integrar, justament, la llista d’Agrupament, amb qui els progressistes havien arribat a una entesa.

Així doncs, a Encamp es configura un duel intens entre Demòcrates i l’aliança socialdemòcrata, ara amb el suport d’Agrupament. I tot a l’espera del que puguin fer altres formacions com Liberals, Concòrdia o Andorra Endavant.

Comentaris (33)

Trending