L’afer del passaport “no posa en dubte en cap moment la situació del secretari d’Estat”

El Govern treu ferro a la renúncia que al seu dia va fer de la nacionalitat espanyola Marc Ballestà quan assumia el càrrec de conseller general, i que ha estat motiu de pes pel qual no ha fet el salt al ministeri

Marc Ballestà durant una compareixença com a secretari d'Estat.
Marc Ballestà durant una compareixença com a secretari d'Estat. SFGA

Una situació de fa més de set anys “no ha de perjudicar ni ha de posar en dubte la vàlua i la competència del secretari d’Estat” de Relacions Internacionals Financeres, Marc Ballestà. El fet d’haver de renunciar a la nacionalitat espanyola, per ostentar un prohibit doble passaport, poc després de jurar el càrrec de conseller general, ha invalidat el número 2 de Finances com a recanvi del dimissionari Eric Jover, però no anirà més enllà.

El consell de ministres ha donat compte a la notícia publicada aquest dimarts per l’Altaveu, però el Govern hi ha tret ferro perquè fa molt temps de la renúncia en qüestió i perquè, segons el nou ministre portaveu, Cesar Marquina, Ballestà no hauria disposat del doble passaport “al mateix temps que ostentava càrrec públic”. Però no és ben bé així. L’ara secretari d’Estat va concórrer als comicis el 2015 -es presentava a la llista nacional demòcrata- ostentant la doble nacionalitat. I no hi va renunciar fins unes hores després de jurar el càrrec de conseller l’octubre d’aquell any.

Marc Ballestà durant una compareixença com a secretari d'Estat.

Relacionat

El passaport va invalidar Ballestà com a possible ministre

Ballestà va fer un comentari com qui no vol la cosa que va arribar a les oïdes de Toni Martí, llavors cap de Govern, i aquest automàticament el va enviar a l’ambaixada espanyola a fer una renúncia exprés. Però tot plegat, ara, “no posa en dubte en cap moment la situació del secretari d’Estat”, ha reiterat Marquina, que ara formalment el tindrà com a subordinat. Amb tot, diverses fonts governamentals han assegurat que el fins ara número 2 de Jover ha quedat o quedarà força arraconat.

PS

Sobre la qüestió també n’ha parlat el Partit Socialdemòcrata (PS). Això sí, amb certa prudència. Sense voler fer excessiva sang. El seu secretari d’organització, Pere Baró, no ha evitat, però, apuntar que Ballestà hauria d’aclarir l’afer. “És ell qui s’hauria d’explicar i donar raons”, ha manifestat en ser preguntat sobre la renúncia de l’ara secretari d’Estat al passaport espanyol. Des de la formació socialdemòcrata, però, s’ha indicat que els aclariments no els ha de fer a ells com a partit de l’oposició sinó a tota la ciutadania. “Al poble”, ha aclarit.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending