Els delegats del Consell d’Europa haurien dit que el funcionament global d’Andorra és medieval

Els representants sindicals que es van trobar amb els integrants del GRETA responen a Jover que “no ens desdirem del que va passar ni del que es va dir”

Carla Guinot.
Carla Guinot. Toni Solanelles

Els delegats del grup contra el tràfic d’éssers humans (GRETA) del Consell d’Europa haurien assegurat en una trobada amb diversos activistes socials del Principat que es va fer la setmana passada que vist el que s’exposava, el funcionament general del país els semblava obsolet i medieval. Així ho ha assegurat la representant de la plataforma sindical i una de les sindicalistes que va participar en la reunió dels GRETA Carla Guinot.

L’educadora i sindicalista ha assegurat que “no volíem entrar en aquest joc” d’afirmacions i contra-afirmacions, de rèpliques i contrarèpliques, però consideren que “no trobem adient que un membre de Govern faci aquest tipus d’atacs”, en relació amb les acusacions del ministre portaveu, Eric Jover, que va afirmar que els sindicats havien faltat a la veritat i que havien fet unes manifestacions amb una intenció electoralista. Guinot ha assegurat que “vam traslladar (a l’opinió pública) una frase que ens va sorprendre” i ha recordat que per molt que digués Jover, “des del GRETA no s’ha desmentit absolutament res”.

Una obra en construcció al país.

Relacionat

Els sindicats denuncien davant el GRETA “l’explotació laboral” que permeten les subcontractacions

La representant sindical ha assegurat que “no ens desdirem del que va passar ni del que es va dir” i ha explicat que no va ser pas arran de cap apreciació sindical que un membre del GRETA va dir el que va dir. Guinot ha precisat que el delegat del Consell d’Europa no va afirmar en cap moment que es referís al sistema laboral sinó que es parlava del funcionament general del país. I que va ser la resposta, en francès, a l’exposició “molt raonada” d’un altre activista que durant més d’una hora hauria explicat incongruències com el fet que hi hagi prostitució encoberta al país o abusos sexuals malgrat que hi hagi un cap d’Estat bisbe o que en funció de la teva procedència se’t pugui expulsar del país o no o dictar-te presó provisional o no deixar-te sortir de la Comella.

Davant d’això, ha assegurat Guinot, un dels quatre components de la delegació del GRETA hauria reaccionat dient que el funcionament global del país li semblava obsolet i medieval. La sindicalista, responent també a Jover, ha explicat que “mai no es va dir que la reunió fos confidencial. I si ho hagués estat, no hi hauríem acudit perquè no tenim res a amagar i no podem deixar d’explicar les coses als nostres representats”.

Etiquetes

Comentaris (28)

Trending