Els sindicats promouran reunions de poble i exigiran un referèndum sobre la reforma de les pensions

Empeses per l’USdA, les organitzacions sindicals treballen “en una contraproposta sostenible però que doni satisfacció a totes les parts”, per això es vol implicar en el debat com més col·lectius millor

La CASS ha fet fer diversos estudis.
La CASS ha fet fer diversos estudis. ARXIU / EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

Els sindicats del país promouran reunions de poble per tal d’explicar parròquia per parròquia la proposta formulada per la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) en relació amb la reforma de les pensions de jubilació. Reunions a les quals es convidaria, evidentment, “tota la població, no només els andorrans”. De fet, ara les organitzacions sindicals intenten mobilitzar totes les entitats i associacions que poden per tal que participin en la pluja d’idees necessària per elaborar “una contraproposta sostenible”.

Els principals sindicats del Principat, eminentment representants del funcionariat, han mantingut aquest dimarts una reunió de treball bàsicament per repartir-se tasques en la mobilització d’altres organitzacions que vulguin participar en l’elaboració de la proposta alternativa a la plantejada per la CASS. I que, en paraules del primer secretari de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, que és qui empeny inicialment la feina, “ha de donar satisfacció a totes les parts”.

Seu de la CASS.

Relacionat

Front sindical per exigir un pacte social sobre les pensions

La reunió d’aquest vespre ha servit per analitzar una mica més la proposta feta per la CASS, per debatre sobre els posicionaments públics que s’han anat fent -Ubach ha citat explícitament el dels representants dels pensionistes i jubilats al consell d’administració de la Seguretat Social, Jacint Risco- i s’han repassat aquelles associacions i entitats amb el suport de les quals caldria comptar per estendre el debat tan àmpliament com sigui possible.

Segons Ubach, està clar que per mantenir el sistema de pensions “s’han d’incrementar les cotitzacions, això és cert. El que no pot ser és que aquest augment d’aportacions recaiguin sempre sobre els mateixos. I ens diran que ningú no ho ha dit. Però ja sabem com van les coses en aquest país”. Per això, segons el líder sindical, cal explicar la situació a totes aquelles persones que tinguin afiliació a la CASS i qualsevol proposta que es faci ha de ser sotmesa a referèndum.

Comentaris (5)

Trending