Front sindical per exigir un pacte social sobre les pensions

Liderats per l’USdA, diverses organitzacions i associacions de representació de treballadors, essencialment de l’administració però amb vocació més global, avaluen plantejar una alternativa a la que defensa el consell d’administració de la CASS

Comentaris

Seu de la CASS.
Seu de la CASS. Toni Solanelles

Front sindical per buscar un consens social, ciutadà, al tomb d’una proposta alternativa sobre la racionalització del sistema de pensions a la presentada pel consell d’administració de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS). Liderats per la Unió Sindical d’Andorra (USdA), diferents organitzacions i associacions de representació de treballadors, essencialment de l’administració, treballen en un pacte social alternatiu. Alhora es reclama una consulta a tots els afiliats a la CASS.

Diferents representants sindicals i d’associacions de treballadors (USdA, SEP, SAT, SITCOLAMA, ATCOSA, SIPAG, SFD, USDA, ABA, SITCA i CFPA) ja s’han reunit per consensuar un document que doni resposta alternativa al nou sistema de pensions proposat per la CASS. Es vol “evitar la privatització de les pensions a mitjà i llarg termini”, segons que ha anunciat l’organització sindical capitanejada per Gabriel Ubach en un comunicat.

L’objectiu és assolir “el màxim consens i diàleg amb tots els actors socials i per aconseguir aquesta fita no es pot donar sense una consulta a tots els cotitzants a la CASS”

Una vegada es tanqui el document en què s’està treballant  es farà una altra reunió amb els mateixos representants sindicals i tots aquells que s’hi vulguin afegir per tal de donar uniformitat a la proposta. Els col·lectius sindicals han plantejat una propera reunió amb els diferents grups parlamentaris per tal de donar visibilitat a la proposta i amb voluntat de trobar consens i/o entesa en determinats punts del document.

Una vegada s’hagi fet la roda de trobades amb els grups parlamentaris, la voluntat dels col·lectius sindicals és començar a mobilitzar “totes aquelles formacions i  associacions que s’hi vulguin afegir per dur a terme la presentació d’una alternativa viable al projecte de la reforma de les pensions proposat per la CASS”.

La voluntat d’entesa i unió “vers un tema de país que afecta a la totalitat de treballadors i afiliats a la CASS és la prioritat”, remarca el comunicat, que indicat que es pretén, també, és clar, “afavorir la viabilitat, la sostenibilitat i evitar la privatització de les pensions a mitjà i llarg termini”. L’objectiu és assolir “el màxim consens i diàleg amb tots els actors socials i per aconseguir aquesta fita no es pot donar sense una consulta a tots els cotitzants a la CASS”.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending