El PS denuncia que la manca d’ajut públic per les baixes Covid ha portat gent a treballar contagiada

Els socialdemòcrates alerten que es pot crear un greuge entre els treballadors del SAAS i la resta d’assalariats i reiteren que s’ha de crear una prestació específica de manera extensiva

Un treballador de la construcció.
Un treballador de la construcció. arxiu

El president i líder parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha deixat entreveure aquest dijous que “l’absència d’una actuació estatal” en relació amb el fet de facilitar ajuts, prestacions, per cobrir les baixes derivades de la Covid, ha portat assalariats a haver de treballar tot i estar contagiats per no veure disminuït el seu salari, que ja en molts casos és prou limitat, com ha recordat el conseller general del PS.

López ha explicat que s’ha de fer “el màxim possible” perquè aquelles persones infectades de Covid “es queden a casa i d’aquesta manera es protegeix la salut de la resta de ciutadans”. Les manifestacions del parlamentari socialdemòcrata venien a tomb del refús governamental a la proposta llançada pels dirigents del PS Gerard Alís i Judith Salazar. Tots dos van sol·licitar la creació d’una prestació per desocupació temporal específica pel cas de la Covid.

El ministre Eric Jover durant la compareixença d'aquest dimecres.

Relacionat

Cop de porta a considerar accident laboral el contagi per Covid per al conjunt de treballadors

Pere López encara recordava aquest dijous que hi ha ciutadans que sumant períodes, “ara perquè han estat positius ells, després pel fill, després per la filla, després perquè han estat contacte d’un amic amb qui han anat a sopar”, han estat un mes o més de baixa arran del coronavirus, amb les conseqüències que això té en la nòmina. “I no tothom s’ho pot permetre”, ha recordat el líder del PS.

Judith Salazar i Gerard Alís en la roda de premsa d'aquest dimecres.

Relacionat

El PS assenyala una “manca de previsió de conseqüències” de les mesures sanitàries

El conseller general ha alertat també que es pot arribar a crear un greuge comparatiu entre els treballadors del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) i la resta de treballadors. El ministeri de Salut té la intenció de promoure una prestació per baixa en el cas de tot el personal de SAAS, no només sanitari. I, a part, que cobreixi el 100% del salari en considerar-lo accident laboral. El PS ja està d’acord que sigui així, “però que es faci extensiu” al conjunt dels treballadors.

López ha admès que no han calculat l’impacte de la mesura. Però també ha afirmat que dubta molt que el Govern hagi fet cap càlcul abans de rebutjar la proposta socialdemòcrata.

Comentaris

Trending