Cop de porta a considerar accident laboral el contagi per Covid per al conjunt de treballadors

Jover respon al PS que “des de l’oposició és molt fàcil fer brindis al sol” i que s’ha de ser “prudent” a l’hora de decidir mesures que tenen un cost per a la CASS i per a l’Estat

El ministre Eric Jover durant la compareixença d'aquest dimecres.
El ministre Eric Jover durant la compareixença d'aquest dimecres. Toni Solanelles

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, ha gairebé tancat qualsevol possibilitat al fet que es pugui arribar a considerar com a accident laboral el contagi de Covid si es dona en un entorn de feina. S’està estudiant i gairebé segur que es tirarà endavant en el cas dels treballadors sanitaris i el conjunt d’empleats del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). Però per al conjunt dels treballadors, tal i com ha reclamat el Partit Socialdemòcrata (PS), serà que no.

Jover ha deixat clar que “des de l’oposició és molt fàcil fer un brindis al sol” però que cal ser “prudents” amb aquelles mesures que tenen o poden tenir un cost molt significatiu per a la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) i per a l’Estat en general. I ha donat a entendre que considerar accident laboral els contagis de coronavirus tindrien aquesta incidència tant elevada a nivell econòmic perquè amb l’Òmicron les infeccions són, ara per ara, constants.

Judith Salazar i Gerard Alís en la roda de premsa d'aquest dimecres.

Relacionat

El PS assenyala una “manca de previsió de conseqüències” de les mesures sanitàries

Justament, el portaveu governamental ha recordat que “estem en una fase de la pandèmia diferent” i que amb la variant Òmicron, amb menys dies d’aïllament, “l’impacte d’aquestes baixes és menor per a les persones però, en canvi, el nombre de persones (que han d’agafar la baixa) és major”, amb la qual cosa l’impacte econòmic acabaria sent molt alt.

 

Comentaris (9)

Trending