El PS considera “un drama els tripijocs que s’han permès” amb els treballadors subcontractats

La consellera general Judith Salazar lamenta que el Govern no hagi actuat abans una vegada ha quedat demostrat que ja estava al corrent de la situació

Judith Salazar en una compareixença al Consell General.
Judith Salazar en una compareixença al Consell General. Toni Solanelles

El Partit Socialdemòcrata (PS) considera que “és un drama com s’ha permès des del Govern aquests tripijocs per estalviar a alguns empresaris costos de personal”. La consellera general de la formació i número 2 de la candidatura nacional del PS, Judith Salazar, s’ha mostrat indignada per la situació que viuen molts treballadors subcontractats i l’actuació de l’administració Espot.

“Em pregunto per què no es va actuar quan es va tenir coneixement de la situació”, es demana la parlamentària. Salazar fa referència a l’admissió per part del Govern -tant per part de Cesar Marquina com de Josep Maria Rossell- que al desembre del 2021 ja es va tenir constància que hi havia un empresari, que s’acabaria detenint quinze mesos després, que acumulava operaris en dos àtics a Canillo.

És arran de la feina periodística de difusió del cas, considera Salazar, sumanda a la tasca parlamentària de denúncia pública exercida pel PS, que l’administració ara va a corre-cuita. També destaca la pressió que deu haver exercit la visita del GRETA, l’organisme del Consell d’Europa que combat el tràfic d’éssers humans. “Em sembla que és una situació que ha provocat el Govern Espot i que ara s’han d’afanyar a corregir el que ells mateixos -Gallardo amb el beneplàcit d’Espot- han provocat”, manifesta la consellera, que com a jurista i inspectora de treball que és en la seva base formativa i laboral veu amb estupefacció tota la situació que ha estat succeint. Per a Salazar no es poden signar protocols contra el tràfic de persones i no posar els mecanismes de control per evitar que realment aquestes pràctiques passin.

“El que és una indecència és que haguem tingut en aquest país gent treballant contractada sota els paràmetres dels seus països d’origen, que és justament el que volen millorar quan venen aquí, i, a més a més, impedint que les empreses andorranes que fan bé les coses puguin competir en igualtat de condicions”. I conclou la consellera lamentant que “ara volen intentar posar ordre”, en referència al Govern, “a allò que han deixat que passés”.

Comentaris (6)

Trending