El PS colla per mirar de treure l’aigua clara de les operacions de MásMóvil i Avatel

Pere López exigeix a Govern i Andorra Telecom que deixin l’opacitat de costat: “Hi ha diners públics i interessos públics en joc”

El president del grup socialdemòcrata, Pere López.
El president del grup socialdemòcrata, Pere López. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

El Partit Socialdemòcrata (PS) vol treure l’aigua clara d’una vegada per sempre i entendre què van suposar les operacions que va efectuar Andorra Telecom amb MásMóvil i Avatel. Un cop llegits els informes del Tribunal de Comptes dels darrers anys i vistes les informacions no sempre coincidents sobre la realitat i els resultats de les inversions, el grup parlamentari socialdemòcrata ha tramitat aquest matí una demanda d’informació per analitzar tota la documentació i valorar si cal fer alguna actuació complementària. Els socialdemòcrates sospiten que hi ha coses tèrboles en totes dues operacions.

Pel que fa a MásMóvil, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, demana tota la informació vinculada a les operacions d'inversió i desinversió efectuades en les esmentades companyies, així com tots els assentaments comptables vinculats a les esmentades operacions i tota la informació annexa a aquests. Els socialdemòcrates també reclamen la còpia de tots els pagaments i cobraments vinculats a les esmentades operacions, amb la informació annexa que es consideri necessària, així com dels estats financers auditats de les esmentades companyies per tots els exercicis en què va estar activa la inversió per part d'Andorra Telecom.

En el cas de la societat Avatel, López demana la relació de tots els socis que va tenir la societat des de l'any 2016 i la relació de totes les vinculacions entre Avatel i empreses o empresaris andorrans o residents a Andorra. En aquest sentit, des del PS reclamen també la còpia dels successius plans de negoci de la societat i la còpia de la documentació vinculada a tota relació comercial, de prestació de serveis o de qualsevol altra naturalesa entre Avatel i Andorra Telecom.

El líder parlamentari socialdemòcrata, Pere López, encoratja Govern a fer aquest cop un exercici de transparència: "Esperem que totes les parts afectades ens facilitin, ja no només en el millor termini sinó amb integritat tota la informació vinculada perquè puguem fer la nostra feina de control. Hi ha diners públics i interessos públics en joc", ha alertat el conseller general, sense deixar de recordar que Govern no ha volgut donar resposta a les darreres demandes d'informació tramitades pel grup socialdemòcrata.

Comentaris (1)

Trending