Govern treu pit de la gestió econòmica i situa el superàvit del 2022 en “més de 60 milions”

Marquina defensa el pressupost per aquest exercici en curs assegurant que suposa “el retorn a la normalitat” i és “equilibrat, prudent i centrat a donar resposta als problemes que pateix la ciutadania”

César Marquina des del seu seient a l'hemicicle, al costat de Maria Ubach.
César Marquina des del seu seient a l'hemicicle, al costat de Maria Ubach. DEMÒCRATES

El Govern calcula en més de seixanta milions d’euros el superàvit que deixarà el 2022. Així ho ha assegurat el ministre de Finances, César Marquina, en l’inici del debat sobre el pressupost per a l’exercici en curs. Marquina ha fet balanç de situació i ha destacat, a parer seu, el bon moment que viu l’economia andorrana després del retrocés que va suposar la pandèmia. Marquina ha afirmat que la previsió pressupostària per aquest 2023 suposa “el retorn a la normalitat” i el pressupost és “equilibrat, prudent i centrat a donar resposta als problemes que pateix la ciutadania”.

Marquina ha fet un repàs a les xifres de turistes, d’ingressos duaners o de recaptació en matèria impositiva. I ha destacat, s’ha dit, que “el superàvit pressupostari se situarà per sobre dels 60 milions”. El titular de Finances ha afirmat que 15 milions aniran a recapitalitzar FEDA, 30 milions més es destinaran a eixugar deute i la resta, per poder fer ampliacions de crèdit pels problemes significatius com habitatge o poder adquisitiu. Tot plegat ha permès el successor d’Eric Jover treure pit de tot plegat.

El titular de Finances ha explicat que l’endeutament se situarà en 1.190 milions d’euros, que percentualment suposen estar entorn al 36% del PIB i, per tant, per sota del 40% que obliga la llei. Marquina encara ha destacat alguns elements més. Com per exemple, que el percentatge esmentat seria del 33,68% si es resten dels 1.190 de deute estatal els 100 milions de reserves internacionals. Marquina ha destacat també que l’actual endeutament queda lluny dels 1.300 milions que hi havia en l’epicentre de la pandèmia.

Comentaris (18)

Trending