Govern ignora els ‘Papers de Pandora’ i assegura que l’aterratge de Grifols “és una bona iniciativa”

Presidència respon a Carine Montaner que el projecte del centre de recerca en immunologia no pot perjudicar “de cap manera la reputació del país o la seva plaça financera” tot i aparèixer la farmacèutica en la investigació periodística internacional

Comentaris

Vidriera d'una de les centrals de Grifols.
Vidriera d'una de les centrals de Grifols. ARXIU

“El Govern, en la seva tasca executiva, ha valorat i mesurat tots els elements al seu abast relacionats amb la iniciativa de creació del centre de recerca en immunologia i no considera que la societat participada pel Govern i per la societat GIANT (Grifols Innovation and New Technology), que té per missió exclusiva el desenvolupament i la gestió del projecte del centre de recerca en immunologia, pugui perjudicar de cap manera la reputació del país o la seva plaça financera.”

Aquesta és la conclusió de la resposta que emet el cap de gabinet del cap de Govern, Guillem Casal, en relació amb la pregunta feta per la consellera no adscrita Carine Montaner, que es va interessar per la possible afectació que podria tenir el fet que Grifols aparegui en els denominats ‘Papers de Pandora’, una investigació periodística d’abast mundial. El Govern torna a defensar una vegada més la implantació de la multinacional farmacèutica al país com a impulsora d’un centre de recerca immunològica. Però en cap moment de la seva resposta es refereix a l’escàndol que pel que fa a empresaris i polítics espanyols, implica en gran mesura Andbank i especialment la consultora Afsi, que controla el banc andorrà.

Carine Montaner durant una comissió legislativa de Sanitat.

Relacionat

Montaner qüestiona la implantació de Grifols pels Pandora Papers i pel risc sísmic

Presidència considera la col·laboració amb Grifols “una bona iniciativa sota diferents punts de vista” i destaca que el centre de recerca en immunologia a Andorra permetrà “obrir aquest nou sector d’activitat d’alt valor afegit”. En concret, “un nou sector d’activitat econòmica que pot suposar noves sortides professionals al país. Aquesta aliança posiciona Andorra com un país atractiu per a la indústria lleugera i més concretament per al sector de la recerca i de la biotecnologia”.

Grafisme que usa l'ICIJ per il·lustrar la seva investigació denominada 'Pandora Papers'.

Relacionat

Preocupació empresarial per l’impacte que puguin tenir els ‘Pandora Papers’

Tot valorant les diferents virtuts de l’aliança amb la farmacèutica, i abans de tancar amb la conclusió que de cap manera l’aterratge de Grifols pot suposar un dany reputacional per al Principat, el Govern recorda que “vol posicionar Andorra com un país atractiu per a la creació d’empreses que ens aportin valor afegit i puguin diversificar la nostra economia. I per aquest motiu acompanyarem aquest projecte, així com altres de similars, que siguin d’interès per a l’economia i la societat andorranes, i per vincular el nom d’Andorra a empreses de renom internacional en el món de la recerca i la innovació”.

Comentaris (2)

Trending