Pobre però sentit record 25 anys després de la tragèdia del Monsa

La síndica general, el cap de Govern i la cònsol d’Escaldes fan una simbòlica ofrena floral al punt on hi va haver el mortal accident

-
-
La síndica general, Roser Suñé; el cap de Govern, Xavier Espot; i la cònsol major d’Escaldes, Trini Marín, han protagonitzat una simbòlica ofrena flora al punt on ara fa 25 anys hi va haver el xoc final, la col·lisió total, del malaurat sinistre que va causar la mort a nou persones i que s’ha passat a recordar com l’accident del Monsa. Just al punt on més o menys es va aturar el tràiler desbocat que va baixar per l’avinguda Carlemany sembrant el terror el 6 de desembre del 1994 poc després de les 3 de la tarda, s’ha fet un acte trist, pobre, però alhora sentit i emotiu.

No hi ha hagut parlaments ni res de res. Suñé, Espot i Marín escortats per quatre consellers generals -Joan Carles Ramos de DA, Pere López del PS, Ferran Costa de Liberals i Carles Naudi de Ciutadans Compromesos- més el delegat personal del Copríncep francès a Andorra, Pascal Escande, han dipositat el ram de flors i tots plegats han fet una mena de minut de silenci entre la curiositat d’algunes de les moltes persones que aquest matí festiu a Espanya transcorren per l’eix comercial del país.

Alguns dels turistes, informats sobre què representava aquell esdeveniment, sí que han recordat el malaurat succés d’ara fa 25 anys. Per a d’altres, el record era inexistent. No pas per exemple per a la cònsol escaldenca, que reconeixia recordar perfectament què feia aquell dia i què va fer just abans i just després de saber que hi havia hagut el sinistre mortal. Quan una dona fora de sí va arribar a les instal·lacions de la CASS, on treballava llavors Marín, l’ara cònsol feia poc que hi havia arribat amb alguna altra companya per iniciar la jornada de tarda després de dinar. Havia baixat poc abans per la mateixa avinguda.

El ram avui mateix, malauradament, caurà en l’oblit. De fet, just després de l’acte formal, oficial, en els esglaons que permeten arribar als establiments del ‘complex’ de Casa Montanya, les flors ja han estat arraconades fins a l’entrada d’un dels locals que hi ha allí mateix. Ni tan sols una petita placa no hi ha hagut temps en 25 anys de col·locar al lloc per recordar el brutal impacte del camió carregat de sucre. Ja ha passat un quart de segle d’aquella malaurada tragèdia.

-

Relacionat

La tragèdia del Monsa, el drama d’un país

Comentaris (3)

Trending