Passa a disposició judicial el policia acusat de disparar contra l'edifici de l'Obac

Comentaris

Passa a disposició judicial el policia acusat de disparar contra l\'edifici de l\'Obac
Passa a disposició judicial el policia acusat de disparar contra l\'edifici de l\'Obac

El sotsoficial de policia detingut com a presumpte autor dels trets que van impactar la matinada del dissabte 20 de febrer a la façana de vidre de l’edifici de l’Obac ha passat a disposició judicial pels volts d’aquesta mitjanit. Després de tot un dia d’intensos treballs per acabar de completar el dossier policial, els responsables de la investigació dirigida pels principals comandaments de l’àrea de policia criminal (Miquel Àngel Barbolla, Benjamí Rascagneres i Josep Albert Rivero) han decidit deixar l’agent en mans del batlle, que haurà de decidir si l’envia a la presó -situació més probable- o el deixa en llibertat. També es podria arribar a decretar l’ingrés al centre hospitalari si algun reconeixement forense psiquiàtric dictaminés que és això el que convé.

Encara que l’acusat es pot negar a declarar, s’espera que la diligència judicial s’allargui unes quantes hores. Les fonts consultades no han pogut concretar ni quins són els fets que se li atribueixen -si és que finalment els investigadors han pogut confirmar que el detingut estigués relacionat amb alguna altra acció similar a la protagonitzada contra el despatx central de la policia- ni quins són els delictes exactes que se li imputen. Però que seran un bon reguitzell segons les diverses fonts. Des d’atemptat contra l’autoritat i edifici públic passant, probablement, per tinença i port d’arma il·legal. El fet que actués de nit, i probablement amb un silenciador, de ben segur que poden ser tinguts com a agreujants. Durant la jornada d’aquest dimarts, i entre altres coses, s’ha deduït testimonis a la immensa majoria dels uniformats que configuren l’equip de patrullers que treballaven sota les ordres de l’arrestat.

El sotsoficial, que aquest 2016 hauria hagut de rebre el reconeixement als trenta anys de servei i era un home molt implicat amb el cos, comandava un dels grups de patrulles i era, és, vaja, el màxim responsable de la secció canina, una secció de la qual ha estat l’ànima pràcticament des que es va posar en marxa. També havia estat un actiu integrant del grup de muntanya. Segons les diverses fonts consultades, com a mínim des de divendres de la setmana passada la investigació ja l’assenyalava com a principal sospitós de l’atac a l’edifici de l’Obac. Tot apunta que no hi ha cap altre implicat. El policia ha estat detingut a primera hora d’aquest mati de dimarts. Poc després s’ha informat internament a aquells estaments que la direcció del cos ha cregut convenient i posteriorment s’ha fet una breu comunicació pública a través de la pàgina electrònica del cos. L'uniformat en cap moment ha estat ingressat a les celles -en altres casos també es fa- i se l'ha mantingut en un dels despatxos de la sisena planta de la seu policial en règim de detingut.

El matí del dissabte dia 20 els agents que treballaven van adonar-se de l’aparició de diversos impactes, que acabarien sent de bala, en diferents punts de la façana de vidre que dóna al carrer Ciutat de Sabadell. Es va concloure que s’hauria disparat des d’una certa distància. I, probablement, des del rec del Solà. Que s’haurien disparat almenys cinc trets un dels quals hauria fregat la façana sense impactar-hi. Es va aconseguir recuperar un fragment d’un projectil que es va enviar a analitzar en un laboratori especialitzat en balística de l’Estat espanyol i que hauria confirmat el que ja se sospitava: es tractava d’una munició de petit calibre. Un 22 per als entesos. Una munició que es fa servir per matar conills i algunes aus, per exemple. 

Més enllà dels desperfectes materials, no es van haver de lamentar altres danys. La investigació esdevenia força complexa. I després dels fets que van afectar el xalet on resideix el ministre de Finances, Jordi Cinca -un cas amb els quals els quals els experts consultats asseguren que l’ara detingut no hi tindria cap relació-, i un finestral del restaurant Borda Raubert, també com el domicili del portaveu del Govern en terme parroquial de la Massana, hi havia certa alarma i neguit. I moltes ganes d’intentar resoldre d’una vegada per sempre, com a mínim, un d’aquests casos. Finalment, la investigació hauria donat els seus fruits i s’haurien fet quadrar, si no tots, sí moltíssims elements. Fonts properes a la investigació han assegurat que hi ha molts elements que incriminen el sospitós ara detingut i que ja està en mans del batlle que n’haurà de decidir el seu futur immediat.

Comentaris

Trending