Una zona de pistes de bàsquet a Andorra la Vella, projecte guanyador dels pressupostos participatius

La quantitat plantejada seria de 60.000 euros i el romanent de 40.000 euros de la partida es destinaria a un embelliment de la zona de Ciutat de Valls

Meritxell López a la presentació dels projectes
Meritxell López a la presentació dels projectes Pilar Candel

El procés participatiu del comú d’Andorra la Vella ja té els projectes guanyadors. El primer finalista ha resultat ser un projecte destinat a una zona de pistes de bàsquet a la parròquia, al que es destinarà una quantitat de 60.000 euros. La partida d’aquests pressupostos era, en inici, de 100.000 euros, per tant, la consellera de desenvolupament estratègic, Meritxell López, ha indicat que els restants 40.000 euros es destinaran per a un embelliment de la zona de Ciutat de Valls.

Una vegada decidits els projectes que es portaran endavant, comença la fase  d’estudi d’implantació. López ha assegurat que ja es tenen pensats diversos emplaçaments per a les pistes de bàsquet, però “volem esperar fins a tenir-ho més assegurat”. D’altra banda, la consellera ha explicat que el pressupost per a l’embelliment de Ciutat de Valls serà insuficient, per tant, es valorarà si fer una remodelació parcial o ampliar la quantitat. Segons ha apuntat López, per a finals d’estiu hauria d’estar definit el projecte i, a finals d’any, tenir-lo implantat.

López també ha traslladat la satisfacció del comú per la participació ciutadana en el projecte. En total, 696 persones majors de 16 anys han traslladat els seus vots, que suposen un 3% de la població d’Andorra la Vella. “Teníem una previsió d’entre un 1 i un 2%, per a ser la primera vegada, els resultats són molt bons”. La consellera ha destacat que la fórmula mixta, entre en línia i presencial, ha sigut clau perquè tothom hagi pogut fer arribar les seves propostes.

 Aquells projectes que aquest any no s’han pogut portar endavant, López assegura que des del comú s’estudiaran i es valorarà la seva viabilitat. “Cada any volem tenir propostes noves, per fer-les servir també una mica de full de ruta de les necessitats de la població”. La consellera ha indicat que els pressupostos participatius tenen un caràcter continuista i que s’espera fer pròximes edicions.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending