Una vintena de paradetes d'artesania omplen el carrer Major d'Ordino

El mercat, amb productes tèxtils, joies o menjar, s'ha hagut d'adaptar a la crisi sanitària amb mascaretes, distància de seguretat i gel hidroalcohòlic

Una vista del carrer Major d'Ordino.
Una vista del carrer Major d'Ordino. ARXIU

El carrer Major d'Ordino acull el mercat d'artesania amb una vintena de paradetes que ofereixen manualitats, articles tèxtils, joies o menjar. El mercat s'ha hagut d'adaptar a la crisi sanitària amb mascaretes, distància de seguretat i gel hidroalcohòlic. L'afluència ha estat constant, especialment de turistes que han aprofitat el bon temps tot i que la tarda ha fet acte de presència la pluja.

El fet que el mercat se celebri al centre de la població és determinant per augmentar el nombre de visitants. Hi ha els que van a l'Oficina de Turisme o els que busquen un bar o un restaurant dels que hi ha al carrer Major. Com és tradicional no ha faltat a la cita, com fa amb la resta de fires del país, Lluís de Juan amb la seva oferta de productes de menjar típics d'Andorra. El seu vehicle antic ha ocupat el lloc de sempre, davant de l'església parròquial.

ordino33334p Image 2020 08 15 at 17.20.22 (2)
Una vista del mercat d'artesania.

Ell és un dels que més s'ha hagut d'adaptar a les noves normatives sanitàries per la pandèmia de la Covid-19. Els seus productes només es poden comercialitzar si van envasats al buit. Destaca l'interès creixent els compradors pels clients autòctons. "Potser no és el mateix trobar-te els productes envasats i s'ha perdut una mica aquell encant. És veritat que són productes més cars però tampoc hi ha massa diferència", subratlla De Juan.

El mercat ha comptat amb expositors andorrans però també de fora com és el cas d'uns productors de cerveses artesanes de Cal Senzill que han vingut des de la població de Bellpuig d'Urgell.

 

Comentaris

Trending