La venda d’un bloc de pisos reactiva la problemàtica del lloguer turístic a Canillo

S’hauria avisat als llogaters que haurien d’abandonar els habitatges i, tot i que es desconeix quina serà la finalitat, s’especula que es podrien destinar per a l’arrendament estacional

Vista  de Canillo
Vista de Canillo

La consellera de l’oposició, Dolors Cabot, ha comunicat al comú de Canillo la situació d’un bloc de pisos que s’hauria venut i que s’hauria comunicat als llogaters que han d’abandonar els habitatges pròximament. “No sabem quin fi se li donarà, però ens dóna a pensar que serà per a lloguer turístic”, ha afirmat cabot. El cònsol major, Francesc Camp, ha afirmat que en coneixien aquesta situació i que s’estudiarà, “perquè esperem que, si finalment és així, sigui un fet puntual i no es converteixi en una pràctica habitual”.

Tot i que no se sap ben bé si aquesta serà la finalitat dels apartaments, s’ha reactivat la problemàtica que suposen els arrendaments temporals a l’hora de buscar un habitatge fix a Canillo. “Existeix un agreujament evident de la situació al poble i s’han de buscar mesures que ajudin a millorar-la”, ha indicat Cabot. En aquest aspecte, l’oposició ha exposat que és indispensable valorar la capacitat dels lloguers i veure quin és l’estat real dels dos sistemes i com trobar la millor manera per compensar la balança. “Necessitem apartaments turístics a la parròquia, però això no significa que des del comú no es puguin fer polítiques per incentivar l’estança fixa”, ha assegurat Cabot.

Per la seva banda, Camp ha explicat que la reunió amb el sector està preparada per fer-se aviat, “si no és al juny, serà al juliol”. Quant a les mesures que es podrien aplicar en aquests casos, “s’hauria de valorar quines són més efectives”. El que el cònsol té clar és que les dissuasives no agraden a ningú, però que potser “siguin més efectives”. A més, Camps ha deixat palès que s’ha de fer un esforç en aquest aspecte, però que primer que res s’ha de parlar amb els propietaris i veure com valoren la situació.

Així i tot, Camp ha afirmat que el creixement en residents registrat en l’últim any, segons les dades proporcionades pel departament d’estadística de govern, també és un dels motius pel que l’arrendament potser s’ha complicat a Canillo. “Possiblement és més fàcil trobar un pis aquí que en qualsevol altra parròquia”, ha afirmat Camp.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending