Els veïns tenen dubtes sobre els ascensors entre Fiter i Rossell i els Vilars

Dos propietaris dels terrenys adjacents han presentat al comú una sol·licitud sobre les delimitacions de la instal·lació, i s’ha hagut de retardar la seva aprovació a la següent sessió de consell

Recreació de l'ascensor entre Fiter i Rossell i els Vilars.
Recreació de l'ascensor entre Fiter i Rossell i els Vilars. Comú d'Escaldes-Engordany

Un dels punts del dia del consell de comú d’Escaldes-Engordany eren els ascensors que es preveu instal·lar per connectar Fiter i Rossell i els Vilars, però s’ha hagut de deixar per la propera sessió, en un principi. El motiu és que dos veins dels terrenys adjacents haurien presentat sol·licitud al·legant alguns dubtes sobre invasió dels seus terrenys, així com l’ocupació d’un espai que es troba en litigi, i en el qual no es podria construir.

Els dubtes han estat per part dels dos veïns, que han al·legat que s’ocupaven els seus terrenys amb la construcció dels ascensors. Per tant, la decisió hauria estat presentar una sol·licitud al comú, “que en cap cas és una al·legació o un recurs administratiu”, ha assegurat la cònsol major, Rosa Gili, en la compareixença posterior al consell. Per aquest motiu, s’ha optat per no presentar-ho a la sessió, “i poder acabar de revisar alguna cosa, però és molt previsible que es passi a la següent”.

De fet, els consellers demòcrates, Jordi Vilanova i Nuria Barquín, avançaven que la setmana vinent el comú es reuniria amb els veïns. “No ens volem avançar a fer una valoració de la situació”, ha apuntat Barquín, “no sabem si finalment s’haurà d’aturar tot”. En aquest sentit, Vilanova ha afegit que “si s’arriba a un acord bé, i si no que sigui la justícia qui decideixi si el projecte es pot tirar endavant”. En aquest sentit, la minoria al·lega que no se li ha facilitat informació suficient, i que si no hagués estat pels propietaris, “haguérem votat avui que sí si s’hagués presentat sense tenir-ne n’idea”, ha explicat Vilanova, “el comú demostra, una vegada més, que no és transparent”.

En aquest sentit, Gili s’ha mostrat tranquil·la i ha explicat que “en cap cas es desestimarà el projecte”, al·legant que és una necessitat que ja es tenia prevista des de fa molt temps i que s’havia demanat pels ciutadans. La cònsol ha explicat que tota la documentació aportada pels veïns s’ha estudiat amb el departament d’urbanisme i que, en principi, “no hauria d’haver cap problema”. D’una banda, assegura que no es toca la part privada, així com tampoc la zona que es troba en litigi. Un altre dels dubtes generats era que per allà passava un torrent, i Gili ha explicat que “hi ha molts llocs que estan canalitzats, no devia haver-hi res insalvable”.

Etiquetes

Façana del comu d'Escaldes-Engordany.

Relacionat

Majoria i minoria d'Escaldes-Engordany xoquen per la modificació del Pla d'Urbanisme

Comentaris (2)

Trending