Majoria i minoria d'Escaldes-Engordany xoquen per la modificació del Pla d'Urbanisme

La cònsol major Rosa Gili diu que l'oposició practica la política de la por i Jordi Vilanova assegura que el comú no té projecte

Comentaris

Façana del comu d'Escaldes-Engordany.
Façana del comu d'Escaldes-Engordany. COMÚ ESCALDES-ENGORDANY

La modificació del Pla d'Urbanisme d'Escaldes-Engordany ha provocat l'enfrontament de la majoria i de l'oposició. Un dels punts que ha estat objecte de debat ha estat la notícia avançada per l'Altaveu segons la qual cinc edificacions han quedat fora de l'ordinació. La cònsol major Rosa Gili ha dit que l'oposició "practica la política de la por" i que el pla es guia per criteris tècnics, i el principal és el de la seguretat.

El comú ha aprovat, amb els dos vots en contra de l'oposició, el decret d'acord provisional de modificació de les normes urbanístiques del Pla d'Ordenació i Urbanisme de la parròquia, posterior a la seva exposició pública. Amb aquesta modificació es vol corregir uns errors detectats en els traçats viaris marcats al pla que poden ocasionar accidents amb vianants i dificultats d’accessos dels serveis d’urgència.

La majoria ha recordat que la vocació d’aquesta modificació és garantir la seguretat i fer respectar la normativa vigent i ha insistit que no hi ha cap intenció de posar edificis fora d’ordinació de forma desbocada. En aquest sentit, i davant les crítiques de la minoria, ha destacat que l’anterior majoria va posar 50 edificis fora d’ordinació sense que això generés cap polèmica.

El conseller de l'oposició, Jordi Vilanova creu que "aquest comú no té projecte i això ho paguem els ciutadans". Ha recordat que s'han presentat 15 al·legacions al pla. La també consellera de l'oposició Núria Barquín, considera que amb la modificació, a llarg termini, hi haurà famílies que es quedin fora de les seves llars perquè la normativa  "impossibilita dur a terme obres majors", per la qual cosa si no "es pot arreglar la teulada els hi acabarà caient a sobre".  Gili ha indicat que el que preveu l'ordinació es que no es puguin construir nous immobles en les zones marcades "per seguretat", però ha destacat que "evidentment", es podran dur a terme obres de reforma i habilitació dels edificis que estiguin en mal estat amb el pas del temps.

En un altre punt s'ha aprovat destinar més de 600.000 euros als treballs de reforma de les plantes -3 i -4, i la coberta de Casa Comuna i s'han adjudicat les obres. per un import d'1,1 milions d'euros. Aquest punt ha rebut el suport de l'oposició tot i que consideren que és més prioritari reformar la llar de jubilats. "Votem a favor però no compartim les seves prioritats", ha exposat Vilanova. 

Etiquetes

Recreació de l'ascensor entre Fiter i Rossell i els Vilars.

Relacionat

Els veïns tenen dubtes sobre els ascensors entre Fiter i Rossell i els Vilars

Comentaris

Trending