Veïns de Pal es posen en guàrdia davant “una nova aberració urbanística” que s’albira

Una sola màquina des de fa setmanes pica la penya en un terreny amarat des de fa anys d’anomalies i dificultats de diversa naturalesa i on s’hi projecta la urbanització Pal 1550 Village Ressort, que inclou un centenar d’habitatge de distinta tipologia

Una imatge de la zona on es vol fer la promoció.
Una imatge de la zona on es vol fer la promoció.

Quan no és Anyós, és Pal. I a la Massana els projectes urbanístics no paren d’afartar els veïns. Ara és la urbanització projectada i denominada Pal 1550 Village Ressort, que hauria d’incloure un centenar d’habitatges de diversa tipologia en una parcel·la de més de 17.000 metres quadrats que fa anys que està amarada de dificultats i anomalies. Des de fa setmanes una sola màquina grata la penya en un signe inequívoc d’una tímida arrencada del projecte.

Veïns de Pal lamenten “una nova aberració urbanística” al costat “d’un poblet tranquil, tradicional, romànic i de tota la vida” i es demanen com pot ser que hi hagi gent del país que directament o indirectament estiguin facilitant actuacions que desvirtuen “l’essència d’Andorra”. En tot cas, el malestar d’una part del poble és evident. Però, alhora, saben que tenen el dret a revoltar-se, a fer una rebequeria de les bones, però poca cosa més. Clamen alt i fort que el que s’està fent és “de jutjat de guàrdia”. Però no confien ni poc ni gens en cap canvi. L’únic, que el projecte no trobi el suport necessari i acabi encallat.

pal 2
Imatge de la zona.

De fet, recorden veïns de la zona, fa anys que hi ha la voluntat de tirar endavant quelcom d’urbanístic en aquell indret i no hi ha manera. On està projectat el ressort Pal 1550 Village fa anys que estava semiurbanitzat, acumulant restes d’obre, cables solts, essent una mena de petit abocador a cel obert davant la queixa dels veïns. Ara hi ha la màquina gratant, “ensenyant la poteta” per fer evident que “alguna cosa s’hi vol fer, en aquest lloc”.

Per acabar-ho d’adobar, expliquen alguns veïns, “el terreny cedit al comú que havia de servir per fer-hi un parc infantil, sembla que no s’hauria negociat prou bé, i l’espai de cessió hauria quedat al final del tot del que hauria de ser la futura urbanització sense gaire possibilitats” per desenvolupar-hi res, per fer-hi res amb cara i ulls. Ni tan sols en el cas de dur a terme allò que estava projectat, que no era altra cosa que l’esmentat equipament per als infants.

EL PROJECTE

Segons que exposen els promotors del ressort a través dels seus propis canals, Pal 1550 Village Ressort compta amb 14 parcel·les, amb una superfície global de 17.181,38 metres quadrats i té la pretensió de posar al mercat cent habitatges de diverses tipologies i formats, per tal d’adaptar-se a cada necessitat. Hi ha xalets, xalets adossats i xalets ‘home’. Segons els propis promotors, els xalets són habitatges de 4-5 habitacions i 4-5 banys; superfície variable en la planta accés a nivell de carrer d’uns 200 metres quadrats; superfície construïda d’habitatge en plantes baixa, primera i sota coberta de 330 m2 en conjunt; superfície terrasses exteriors : 147 metres quadrats; a la planta a cota de carrer es projecta el vestíbul d’accés, un gran aparcament per 5-6 vehicles i espais de magatzem i instal·lacions tècniques.

pal3
Una imatge projectada del que es pretén fer a la parcel·la de Pal.

Pel que fa als xalets adossats es tracta d’habitatges amb 4 habitacions i 4 banys, superfície construïda variable; superfície planta accés a nivell de carrer d’uns 140 metres quadrats; a peu de carrer es projecta el vestíbul d’accés, un aparcament per a 3-4 vehicles i espais de magatzem i instal·lacions tècniques; superfície construïda d’habitatge en plantes baixa, primera i sotacoberta, 240 metres quadrats en conjunt. I la superfície de terrasses exteriors de 87 m2. Finalment, les ‘home’ inclouen habitatges d’1 a 5 dormitoris; disseny modern; grans finestres amb vistes i il·luminació natural; totes les unitats disposen de terrassa amb orientació sud i vistes; i aparcament i traster per a cada habitatge.

Comentaris (40)

Trending