Veïns i empresaris de Ciutat de Valls indignats pel mal funcionament de la zona verda de pàrquing

Tot sovint els parquímetres dels carrers Gil Torres i Bonavista s’avarien i els conductors declinen posar els tiquets corresponents, amb la qual cosa són multats amb posterioritat pels agents de circulació

Filera de vehicles amb la preceptiva multa al carrer afectat.
Filera de vehicles amb la preceptiva multa al carrer afectat.

Fa temps que dura el malestar entre veïns i empresaris del barri de Ciutat de Valls d’Andorra la Vella pel que consideren deficient funcionament de la zona verda d’aparcament. Entre els continus errors dels parquímetres i la suposada voluntat sancionadora comunal el caldo de cultiu que s’està creant des de fa unes quantes setmanes sinó ja alguns mesos comença a ser d’allò més calent. També depèn, en algunes ocasions, de l’agent de circulació que toqui.

El que sembla clar, expliquen veïns de la zona, afectats i no afectats, és que les màquines expenedores dels tiquets tot sovint estan fora de servei. Les que queden més a prop de la cruïlla que formen els carrers Bonavista i Gil Torres de l’esmentat sector de la capital. Cert que podrien acudir a parquímetres més llunyans. Però sovint no hi ha ni el temps ni la voluntat necessàries. I no es posen els tiquets corresponents.

parquimetre
Parquímetre de la zona fora de servei.

De vegades aquells vehicles queden tota la nit estacionats, o són de treballadors que estan fent les seves jornades laborals i que no poden estar pendents de si el parquímetre ja torna a estar operatiu o no ho està. En qualsevol cas, i funcioni o no funcioni la màquina, encara més sovint si passa un agent de circulació amb ànim de control per l’indret acaba col·locant la pertinent ‘factura’ de sanció al parabrisa.

La situació està causant un important malestar. Hi ha dies que pels volts de les 10 del matí, deu o dotze coses poden ser multats alhora perquè fins una estona abans el parquímetre no funcionava i els conductors no han col·locat en els cotxes els preceptius tiquets.

Interrupció del fluid elèctric

No és la única incidència relativa als aparcaments que està indignant a ciutadans d’Andorra la Vella o, almenys, conductors del país que estacionen en pàrquings de la capital. En aquest sentit, afectats d’altres casos han lamentat el fet que quan hi ha un interrupció en el fluid elèctric, encara que sigui de pocs segons però suficient per desprogramar la maquinària de control de barreres i altres, el retorn de la normalitat no és automàtic i immediat com sí que passa en altres parròquies o indrets.

El cas concret exposat és d’un aparcament proper a l’avinguda Meritxell. Hi ha hagut conductors que s’han hagut d’esperar prop de mitja hora per poder sortir de l’aparcament degut a una de les anomalies descrites. En aquest sentit, els consultats reclamen al comú de la capital una revisió en matèria d’aparcaments i la corresponent inversió per resoldre incidències com les exposades.

Comentaris (4)

Trending