'Vals encampandans' per intentar reactivar el comerç

Els negocis de la parròquia tenen fins al 30 d’abril per unir-se a una iniciativa en la qual la corporació invertirà 30.000 euros

El sector comercial va a l'alça en els darrers mesos.
El sector comercial va a l'alça en els darrers mesos. ARXIU

El comú d’Encamp destinarà 30.000 euros a una nova iniciativa de suport al comerç de la parròquia, molt tocat per culpa de la crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus. La voluntat de la corporació es distribuir vals de compra entre la població resident per fomentar el consum als establiments locals. Cadascú d’aquests cupons, de quinze euros, es podrà bescanviar a les botigues de la parròquia.

L’objectiu del comú és fomentar el comerç de proximitat tant a Encamp com al Pas de la Casa. A partir dels pròxims dies i fins al 30 d’abril, els negocis que estiguin interessats en unir-se a la campanya hauran de fer els tràmits per adherir-se.

Des del comú es preveu que tots els caps de casa de la parròquia rebin un val de quinze euros de valor. Amb ell es podrà comprar a qualsevol dels comerços que participin en la campanya. Des de la corporació se’ls ha volgut anomenar “vals encampadans”, segons ha explicat la cònsol major, Laura Mas.

En total, es destinaran 30.000 euros al programa. És una previsió inicial, tot i que no es descarta, en funció de l’èxit que pugui tenir la iniciativa però també de quina sigui l’evolució de la situació sanitària, ampliar finalment la dotació pressupostària. I és que la voluntat és poder donar suport al teixit econòmic de la parròquia, que ha patit, i molt, per culpa ja no només de la crisi sanitària sinó també de les restriccions aplicades als països veïns per intentar frenar el coronavirus.

Es tracta d’una de les mesures que ja van ser incloses l’estiu de l’any passat en el pla de xoc per reactivar l’economia de la parròquia. Finalment, llavors, no es va acabar d’implementar. Ara, però, sí que es tira endavant “per incrementar la visualització del teixit empresarial i comercial i donar-li suport en un moment tan difícil”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending