Tres passos de vianants elevats al centre d’Anyós per evitar els excessos de velocitat

Els dos primers punts alçats, davant de l’aparcament i una mica més amunt del camí de la Font Vella, ja seran operatius a partir d’aquest dimarts

Operaris treballant en un dels passos al centre d'Anyós.
Operaris treballant en un dels passos al centre d'Anyós. COMÚ DE LA MASSANA

Els dos primers passos de vianants elevats del tres que el comú de la Massana, d’acord amb el quart, ha decidit construir al centre d’Anyós ja seran operatius aquest dimarts. Aquest dilluns s’estaven ultimant els treballs dels punts alçats que hi haurà un, davant de l’aparcament i, l’altre, una mica més amunt del camí de la Font Vella. La construcció de les bandes rugoses tenen com a objectiu contribuir a evitar excessos de velocitat.

“Nosaltres ja no hi podrem fer més”, ha indicat la cònsol menor massanenca, Eva Sansa, després d’explicar que, efectivament, els embussos que hi ha tot sovint pel centre de la Massana han fet que els darrers anys, cada vegada més conductors decidissin passar per Anyós com una mena de variant, de circumval·lació, i que això ha comportat que hi hagi hagut un increment molt notable de vehicles per aquell punt i, alhora, alguns conductors que no respectin els límits de velocitat.

En aquest sentit, Sansa ha recordat que està degudament senyalitzat des de fa temps que per aquell punt no es pot anar a més velocitat que a 30 quilòmetres l’hora. No obstant això, hi ha alguns conductors que fan cas omís de la senyalització. D’aquí que el comú demanés suport al servei de policia i, puntualment, s’hagin establert controls amb un radar mòbil.

IMG 9892
Treballs per ultimar un dels passos elevats.

“Sabem que s’han estat fent controls, però segurament no tants com caldrien”, ha indicat la cònsol menor, que ha deixat clar que les atribucions comunals arriben fins on arriben en la gestió del trànsit i la circulació. Per això el comú és el primer valedor, ha indicat Sansa, de la desviació que s’ha acordat fer amb el Govern, que no és la primera que es va preveure al seu dia però que sí que contribuirà en gran mesura a desembussar el centre de la Massana i, per tant també, a descongestionar de vehicle el poble d’Anyós.

Els veïns del quart fa unes setmanes que estan mantenint una intensa reivindicació perquè s’adoptin mesures per frenar la velocitat dels vehicles, que consideren que en molts moments esdevenen un veritable perill per a la seguretat. Més enllà dels dos passos de vianants elevats del bell mig d’Anyós, el tercer estarà ubicat a la part baixa de la carretera. La seva construcció s’iniciarà ben aviat.

Comentaris (4)

Trending