Treballs al Santuari de Canòlich per un mur que està a punt de caure

S'aprofitarà per ampliar el lateral esquerre al costat de l'església i es farà un petit porxo a la zona on es repartia abans el pa

Comentaris

Santuari de Canòlich
Santuari de Canòlich ARXIU

El comú de Sant Julià de Lòria ha convocat un concurs públic nacional per a la construcció d’una plataforma porxada a l’entorn del Santuari de Canòlich. La intervenció es fa pel risc de caiguda del mur que hi ha al lloc on es repartia el pa.  L'obra també servirà per embellir el recinte amb motiu del 800 aniversari de la trobada de la imatge de la Verge.

El lliurament de les ofertes acaba el 17 de novembre. Es refarà el mur que ha anat cedint fins agafar forma de panxa i s'ampliarà la zona lateral esquerre del costat de l'església on es posen els ciris durant l'aplec i que es lloc de pas per anar fins a la casa.

Arran de la pandèmia es va decidir traslladar el repartiment del pa a la plaça per mantenir les distàncies entre els assistents però s'ha decidit mantenir-ho per evitar les aglomeracions. L'església ha estat objecte de diverses obres. L'any 1923 va ser pintada totalment de blanc, cosa que li va donar una imatge característica, fins que a la dècada dels anys vuitanta es va retirar la pintura exterior i l'enguixat interior, de manera que va romandre la pedra vista.

El procediment del concurs per a la construcció de la plataforma porxada és de procediment obert i la modalitat de contractació és ordinària.

Comentaris (1)

Trending