Treballs al llosat del Centre Cultural lauredià per a la central de generació d'energia fotovoltaica

L'empresa concessionària es fa càrrec d'aquesta obra, que té un cost estimat d'uns 150.000 euros i que servirà també per acabar amb les filtracions d'aigua

Comentaris

Material de les obres del llosat del Centre Cultural de Sant Julià de Lòria.
Material de les obres del llosat del Centre Cultural de Sant Julià de Lòria. B.N.

Els treballs per convertir el llosat del Centre Cultural i de Congressos Lauredià en una petita planta solar fotovoltaica s'iniciaran a les pròximes hores. Aquest dilluns s'ha dipositat a la plaça de la Germandat el material per remodelar la coberta i acabar amb les filtracions d'aigua. La concessionària assumeix les obres, que tenen un cost estimat d'uns 150.000 euros i que no suposaran cap despesa per al comú.

.

La corporació ha cedit l'ús del llosat durant 25 anys a l'empresa Energia Verda en el marc del pla de desenvolupament energètic de la parròquia que persegueix diferents objectius: fer una inversió necessària en un edifici comunal sense cap cost per al consistori, reduir la petjada de carboni de la parròquia i generar oportunitats de negoci a un privat. L'empresa vendrà l'energia produida per les plaques a a la Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria i no servirà per autoconsum. L'adjudicació es va fer el passat mes de juny.

La previsió és col·locar plaques fotovoltaiques en dos indrets més. Un altre dels objectius del comú és la xarxa de calor que alimenti l'edifici del centre cultural i l'antiga casa comuna, i també l'escola andorrana. L'escola francesa ja compta amb una caldera de biomassa. La finalitat és que amb poca inversió, el guany en sostenibilitat sigui molt important.

Comentaris

Trending