Torna el Tomb Lauredià amb tres recorreguts i activitats escolars de medi ambient

La sortida dels tres circuits s’ha establert per grups de 20 persones amb distanciament frontal i lateral i les inscripcions es podran fer individualment o per unitats de convivència

Òscar Balcells, sotsdirector de Sasectur, i Mireia Codina, cònsol menor de Sant Julià durant la presentació del Tomb Lauredià aquest dilluns.
Òscar Balcells, sotsdirector de Sasectur, i Mireia Codina, cònsol menor de Sant Julià durant la presentació del Tomb Lauredià aquest dilluns. COMU SANT JULIÀ DE LÒRIA

Després d’un any d’aturada obligada per la pandèmia, el proper 5 de juny torna el Tomb Lauredià. La caminada popular estarà integrada per tres recorreguts adaptats a diferents edats. El circuit llarg, de 16 km, sortirà de la plaça de la Germandat i passarà per Sant Martí de Nagol, Sant Cerni de Nagol, Llumeneres, Coll de la Plana, Sant Romà d’Auvinyà, Aixirivall i arribarà a la plaça de la Germandat.

Els que escullin el circuit mitjà recorreran 6,5 km sortint de la plaça de la Germandat i passant per Sant Iu d’Auvinyà, Aixirivall pel camí de Bessets de baix i  tornaran al punt d’inici pel camí de la Solana. Un recorregut que, per aquesta 6a edició, s’ha modificat a demanda dels mateixos participants per evitar un tram massa tècnic.  El circuit més fàcil, de 4 km, serà el curt que sortirà de la plaça de la Germandat i anirà fins a Sant Cerni de Nagol tornant a la plaça de la Germandat. L’objectiu és oferir una activitat esportiva familiar que, a la vegada, permeti als participants descobrir els camins de muntanya de la parròquia.
 
Com a novetat, i coincidint amb la celebració del dia mundial del medi ambient el mateix dia 5, s’han organitzat diferents activitats de conscienciació per a escolars. Són tallers lúdics que s’han dissenyat amb la col·laboració del Centre Andorra Sostenible i Naturlandia i hi participen alumnes de les escoles andorrana i francesa de la parròquia. Per garantir els protocols de seguretat, s’ha ampliat el període de recollida dels passaports, les samarretes i el paquet de benviguda. La sortida dels tres circuits s’ha establert per grups de 20 persones amb distanciament frontal i lateral i les inscripcions es podran fer individualment o per unitats de convivència.
 
 

Comentaris

Trending