El terreny per poder fer els ponts tibetans costarà al comú de Canillo 110.000 euros

La majoria de Demòcrates defensa que el preu és inferior al que pagarà Govern per una expropiació a la parròquia i que l’adquisició també facilitarà la creació d’una zona de pònting a una de les passarel·les

Els ponts tibetans acabarien de bastir la proposta turística a l'entorn del mirador del Roc del Quer.
Els ponts tibetans acabarien de bastir la proposta turística a l'entorn del mirador del Roc del Quer.

110.000 euros. Aquest és el preu que Canillo pagarà pel terreny necessari per poder tirar endavant els ponts tibetans a la vall del Riu. La compra de la parcel·la ha estat aprovada en el ple de la corporació, amb l’oposició de la minoria d’Objectiu Comú que ha tornat a reclamar aturar el projecte. Des de la majoria liderada per Francesc Camp, s’ha defensat que l’operació era l’opció més adient i que, a més, es fa a un cost inferior al de propietats similars de la parròquia que el Govern ha d’expropiar.

En concret, i com ha explicat el conseller d’obres, Rafel Casal, l’acord amb l’encara propietari suposa pagar 22,19 euros per cadascú dels 4.956 metres quadrats d’un terreny que es troba en una zona de riscos naturals i, per tant, és no urbanitzable. Per tant, 110.000 euros. En comparació, Casal ha recordat que en un procés d’expropiació ara en marxa en una parcel·la similar de la parròquia -també no urbanitzable-, es preveu pagar 50,5 euros per metre quadrat. És a dir, “ens surt per un 56% menys”.

El comú vol impulsar un estudi de mercat per saber quants visitants podrien tenir els ponts i decidir si cal cobrar entrada per poder accedir

El conseller ha defensat que la compra del terreny no respon a cap improvisació sinó que era una possibilitat que sempre havia estat sobre la taula des de l’inici del projecte. No obstant, ha admès que ara serà necessària per un canvi en el disseny del pont respecte a allò que s’havia previst inicialment per aconseguir el vistiplau del Govern. A banda, també ha argumentat que tenir la parcel·la, tot i que aquesta no sigui urbanitzable, permetrà avantatges com ara una sortida pels usuaris d’una zona de pònting que es preveu instal·lar a la passarel·la. A més, s’entén que allà es poden construir alguns serveis, com ara uns lavabos.

La compra ha estat aprovada amb els vots en contra dels dos consellers de la minoria. Torres i Cabot han acusat d’improvisació a la majoria. “Jo mai m’he plantejat fer una obra a casa del veí”, ha comentat qui fou cap de llista d’Objectiu Comú, mentre que la seva número 2 ha remarcat que “mai hem estat d’acord amb el projecte”, ja que “és una obra d’un gran impacte visual”. Per tant, “no el considerem adient per a la parròquia i pel país”.

Recreació del que hauria de ser el futur pont tibetà.

Relacionat

Canillo comprarà un terreny de 5.000 metres quadrats per desbloquejar els ponts tibetans

En canvi, el cònsol major, Francesc Camp, ha defensat aferrissadament el projecte pel que pot suposar turísticament per a la parròquia. “Hem de fer venir més turistes a l’estiu; no hi ha prou amb Ensisa. La facturació que fa a l’estiu, tot i la feina que es fa, és molt baixa”, ha comentat. A la vegada, ha destacat que la proposta és similar a la del roc del Quer que “és un èxit de públic”.

Tot i això, Camp ha admès que, per ara, no hi ha xifres previstes de visitants. Aquesta dada s’ha d’aconseguir mitjanjant un estudi de mercat que es vol tirar endavant. Aquest treball també serà clau per definir si, a diferència del que passa al roc del Quer, es cobrarà per l’accés a les dues passarel·les.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending