El teixit empresarial del nucli històric d’Andorra la Vella creu gairebé superat l’efecte de la pand

L’associació que aglutina comerços i establiments d’hostaleria i restauració organitza el proper cap de setmana el ‘Tast Music’, un certamen que combina tapes, concerts i compres amb l’objectiu de “reforçar” el que consideren que és “un model d’èxit” al centre de la capital

Ana Cerezo i Eduard Tomàs durant la compareixença.
Ana Cerezo i Eduard Tomàs durant la compareixença. Toni Solanelles

El teixit empresarial del nucli històric d’Andorra la Vella considera que “estem superant aquesta època de pandèmia” i els efectes que aquesta ha tingut a nivell econòmic. “Ens podem felicitar perquè tot i que hi ha hagut alguna baixa, quan hi han sigut de seguida s’ha cobert amb nous empresaris amb ganes de tirar endavant projectes.” Així ho ha assegurat el secretari de l’Associació Centre Històric d’Andorra la Vella, Eduard Tomàs, durant la presentació del certamen ‘Tast Music’ que s’ha de celebrar aquests propers divendres i dissabte.

El certamen en qüestió, que no pretén ser el recanvi de cap altre segons que han deixat clar Tomàs i la presidenta de l’associació, Ana Cerezo, s’iniciarà divendres a les 7 de la tarda amb una batucada i es mantindrà durant tot el dissabte amb una combinació de gastronomia, compres, concerts -solistes a la placeta Sant Esteve i grups a la plaça Guillemó- i un concurs fotogràfic que permet guanyar lots de productes tots dels establiments del barri. Una vintena de comerços i tota la restauració participen en l’esdeveniment.

Cerezo i Tomàs han destacat la combinació de botigues i restauració que es dona al nucli antic de la capital i que fan que en aquesta zona hi hagi “un model d’èxit” que certàmens com el ‘Tast Music’ l’únic que han de fer és consolidar-lo. La presidenta de l’associació ha assegurat que tots els locals de restauració del barri s’han afegit a la iniciativa. Els bars o similars promovent tapes especials per a l’ocasió i els restaurants incloent a les seves respectives cartes “un plat diferent” en motiu del ‘Tast Music’.

Els dos dirigents de l’entitat associativa han fet un bon balanç del funcionament de l’estiu i han estimat que el fet de situar el certamen aquest cap de setmana és perquè s’ha cregut que no és de gran afluència turística i es preveu “posar en valor” el centre històric d’Andorra la Vella i que els propis ciutadans del país, que ja coneixen la zona, hi acudeixin més encara. El ‘Tast Music’ “no farà res més que reforçar” l’atenció que es dona al cèntric espai de la capital.

Eduard Tomàs ha assegurat que el ‘Tast Music’ “no substitueix” el controvertit ‘Concèntric’, “molt centrat en la gastronomia”. Aquesta altra activitat està pendent de ser analitzada amb el comú d’Andorra la Vella. Però ara el que es volia era impulsar “un acte propi del centre històric per posar-lo en valor juntament amb els seus associats. Hi haurà una important implicació del comerç i la gastronomia; tenim la gran sort que hi ha una molt bona oferta culinària”.

Comentaris

Trending