La taxa sobre la tinença de gossos tindrà tres imports entre els 25 i els 50 euros anuals

Els comuns d’Andorra la Vella, Sant Julià, la Massana i Ordino han d’acabar els serrells d’un tribut que es basarà en les denominacions ja establertes pel Govern d’animal gran, mitjà i petit

La taxa de tinença de gossos serà una de les novetats del nou any.
La taxa de tinença de gossos serà una de les novetats del nou any. ARXIU

La taxa sobre la tinença de gossos que preveuen aplicar a partir del 2021 els comuns d’Andorra la Vella, Sant Julià, la Massana i Ordino tindrà tres imports diferents que se situaran entre els 25 i els 50 euros anuals. El detalls els han de perfilar en una trobada propera les quatre corporacions que preveuen implementar aquest nou tribut que tindrà com a objectiu poder afrontar la despesa que suposa a l’administració la neteja dels espais públics i el manteniment dels equipaments destinats als cans.

Els tres imports tindran a veure amb la raça i la dimensió dels animals. De fet, segons les fonts consultades, se seguirà la classificació que ja ostenta el Govern en el marc de les normatives vigents sobre gossos. La taxa tindrà a veure amb gossos grans, mitjans i petits. És clar que la dimensió té a veure amb el potencial creixement dels cans en funció de la raça, no pas del moment evolutiu en què es trobi cada ca en el moment concret. La taxa serà anual.

Els comuns han d’acabar d’establir els imports en concret i, també, detallar les exempcions que s’aplicaran. Hi haurà una relació específica i tancada d’animals o situacions en què la taxa no serà aplicable. Així, per exemple, els animals que serveixin per a tasques laborals -els de pastor, per exemple- o els que tinguin una funció de suport social, com pot ser el cas dels gossos pigalls en relació amb les persones invidents.

Dos gossos jugant.

Relacionat

Més de 200 propietaris de gossos volen manifestar-se el pròxim dijous davant del comú de la capital

També s’ha de determinar si hi ha certes situacions (jubilats, per exemple) que deixen al marge de la taxa i també cal establir quants animals queden gravats en el cas que hi hagi un propietari que en tingui registrat més d’un.

Comentaris (19)

Trending