Soldeu celebra la festa patronímica en la recta final de la remodelació del centre del poble

Una missa matinal i activitats per la canalla per la tarda han estat els principals reclams de la diada de Sant Bartomeu amb una església que queda realçada per la reordenació que experimenta l’espai urbà gràcies a les obres que s’hi estan fent

Els treballs de reforma en primer terme, la capella de Sant Bartomeu al fons.
Els treballs de reforma en primer terme, la capella de Sant Bartomeu al fons. xavier pujol / comú de canillo

Soldeu ha celebrat aquest dijous, dia de Sant Bartomeu, la seva festa patronímica. I ho ha fet quan el poble encara la recta final de la remodelació del seu centre urbà que, sense cap dubte, millorarà en molt l’aspecte d’aquest poble canillenc lligat sense cap mena de dubte a l’activitat de l’esquí. Les obres, a punt d’acabar-se, realcen la presència de l’església dedicada al sant, i que ha acollit aquest migdia una solemne missa.

Mossèn Ramon ha estat l’encarregat de presidir l’homilia en què hi han fet acte de presència, entre altres, els dos cònsols de Canillo, Francesc Camp i Marc Casal, els ministres de Medi Ambient, Guillem Casal, i de Cultura i Esports, Mònica Bonell, el secretari d’Estat de Relacions amb la UE, Landry Riba, o el president del grup parlamentari demòcrata Jordi Jordana. També hi han assistit un bon nombre de veïns del poble.

Els que no n’havien tingut ocasió, aquest dijous han pogut observar l’evolució de les obres i com està quedat el centre de Soldeu a partir de la remodelació que s’està executant. La millora és ostensible. I l’antiga capella privada de la Casa Calbó, avui convertida en església del poble, també llueix ben bé.

370540394 17990949065327252 1617217388459835323 n
Mossèn Ramon durant la celebració eucarística.

Per cert, i tal i com s’ha encarregat de recordar Patrimoni Cultural a través de les xarxes socials, dita capella està formada per una planta rectangular que té a l’extrem sud-est un absis quadrangular. També té un porxo —cobert amb un aiguavés— i la sagristia adossats al mur sud de la nau. A l’interior, la coberta és en volta de canó, mentre que a l’exterior té dos vessants. Té pilars ornamentals adossats als murs i a la imposta amb motllura senzilla.

Presenta dues obertures als murs de la nau, de les quals la sud és en forma d’espitllera. Als peus de la nau hi ha el cor, de fusta, per sobre del qual hi ha una finestra en forma d’òcul. Altres dues obertures també en forma d’òcul estan tapades per un retaule renaixentista del segle xvi, en honor del sant patró Sant Bartomeu, i que presideix l’altar. Sobresortint del mur dels peus de la nau hi ha un petit campanar d’espadanya amb un sòl ull.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending