La situació financera de Canillo podria complicar l’actuació al Palau de Gel

Tot i que no s’ha marcat un calendari concret, l’endeutament d’Ensisa podria allargar encara més les intervencions que s’han plantejat des del comú per a la infraestructura

El rètol identificatiu del Palau de Gel.
El rètol identificatiu del Palau de Gel. Gabriel Pérez

La situació financera complicada de Canillo a causa de l’endeutament d’Ensisa és un fet que era de domini públic, i que el cònsol major, Francesc Camp, ha confirmat avui al consell de comú. Però, aquest punt podria afectar directament a les actuacions que ja fa un temps que es plantegen per al Palau de Gel, sobretot, a nivell d’eficiència energètica. Camp ha afirmat que “no tenim un calendari concret”, tot i això, les intervencions podrien allargar-se en el temps més de l’esperat.

La consellera de l’oposició, Dolors Cabot, ha mostrat la seva preocupació perquè la difícil situació econòmica de la parròquia afecti en aquest nivell a un edifici que, tal com ha dit “és de tot Canillo”. En aquest sentit, Albert Torres ha apuntat que “la pandèmia pot haver afectat les inversions, però analitzar, parlar i consensuar un projecte definit no crec que sigui molt costós”. Fent referència al fet que encara es desconeix quin serà el nou programari que oferirà el Palau de Gel, “també és de gran importància el contingut de les instal·lacions i el seu futur, no únicament millores estructurals”, ha indicat Cabot.

Actualment, està en marxa una auditoria d’eficiència energètica, per avaluar les mancances de l’estructura del Palau de Gel, construïda fa 35 anys. “És un edifici vell i, en aquell moment, no es pensava en aquests aspectes”, ha explicat Camp. El cònsol ha refermat que es tracta de “temes de molta rellevància i molts diners”, concretament, les actuacions haurien de ser ‘vàlides’ per 23 anys més. “Anem avançant pas a pas, sense córrer”, ha puntualitzat.

Els fronts oberts respecte al Palau de Gel serien tres: la reforma estructural, la gestió i esclarir noves activitats, “tots estan ja en marxa, i els impulsarem durant aquesta legislatura”. Així i tot, el cònsol ha afirmat que “prioritzarem les inversions”. D’altra banda, Camp ha aproximat que, cap a final d’any, es podria iniciar les obres per millorar la infraestructura. Tot i això, la situació de l’establiment és complicada, a causa d’unes pèrdues del 40% en aquesta temporada. “Es va decidir mantenir-lo obert, i hem treballat molt poc amb turistes”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending