El servei de circulació d’Escaldes-Engordany portarà a sobre petits desfibril·ladors

El comú de la parròquia i la Creu Roja Andorrana han signat una col·laboració amb la qual els agents rebran deu aparells que podran utilitzar en cas d'emergència

La signatura del conveni, aquest dilluns al comú d'Escaldes-Engordany
La signatura del conveni, aquest dilluns al comú d'Escaldes-Engordany Cristian Cortés

El comú d’Escaldes-Engordany i la Creu Roja Andorrana han signat una col·laboració amb la qual el servei de circulació de la parròquia rebrà un total de deu desfibril·ladors portàtils. Aquests aparells serviran per dur a terme una intervenció ràpida en cas d’urgència, ja que moltes vegades, són els primers efectius en arribar a un accident.

Els petits desfibril·ladors que els agents portaran dintre del cinturó seran semiautomàtics i tindran aproximadament un pes de 600 grams, és a dir, en cap cas dificultaran la tasca diària del servei. D’altra banda, el preu del manteniment dels aparells serà de 470 euros mensuals. Des de la Creu Roja han volgut “felicitar el comú perquè ha sigut una gran idea, estem segurs que donaran el millor servei a la ciutadania”.

Es preveu que la iniciativa s'implantarà la setmana vinent i  serà la primera vegada que es realitza al Principat.

Si bé ja s’havien instal·lat altres desfibril·ladors, com ara els situats al Prat Gran o a Vivand i els ubicats a altres parròquies o en empreses privades, la iniciativa impulsada per Escaldes és la primera vegada que es realitza al Principat. Pel que fa al termini d’implantació, s’espera que en una setmana estiguin operatius.

Ja fa temps que el comú d’Escaldes-Engordany es forma amb la Creu Roja Andorrana. En aquest sentit, tot el personal posseeix el títol de primers auxilis i ara, els agents de circulació rebran una formació extra per aprendre a fer servir els desfibril·ladors. La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili ha manifestat que des de la corporació estan molt contents de poder signar l’acord amb l’organització benèfica.

Comentaris

Trending