Els Serradells obre dilluns sense cita prèvia per fer esport “amb la màxima normalitat”

El gimnàs ha ampliat superfície traslladant màquines a altres espais per poder mantenir l’aforament habitual de 90 persones al mateix temps

El conseller Alain Cabanes, a la zona amb bicicletes habilitada a la terrassa del centre esportiu.
El conseller Alain Cabanes, a la zona amb bicicletes habilitada a la terrassa del centre esportiu. G. P.

El centre esportiu dels Serradells tornarà a obrir portes per als seus usuaris dilluns vinent. Ho farà sense necessitat de demanar cita prèvia, amb l’excepció de les activitats dirigides, i amb els espais, especialment del gimnàs, ampliats i amb nova distribució dels aparells per poder mantenir l’aforament habitual. El conseller d’Esports del comú d’Andorra la Vella, Alain Cabanes, ha afirmat que la intenció és que es pugui utilitzar les instal·lacions “amb la màxima normalitat possible”.

Dilluns és el dia escollit pel comú per posar en marxa de nou l’activitat esportiva als Serradells -amb la lògica excepció de la piscina-. Per ara, només hi podran accedir els usuaris que ja ho eren abans de l’esclat de la crisi del coronavirus. No s’acceptaran nous abonats fins al juliol. La data coincideix amb una nova relaxació de les mesures per frenar l’expansió de la malaltia, fet que, per exemple, permetrà que es puguin fer servir, amb les necessàries precaucions, els vestuaris.

“L’objectiu és normalitzar la pràctica de l’esport”, ha assegurat Cabanes. I aquesta normalitat també inclou mantenir l’aforament de les instal·lacions. Per fer-ho possible, s’ha ampliat la superfície de 1.000  a 1.200 metres quadrats, traslladant part de les màquines a altres espais. Per exemple, les bicicletes estàtiques s’han dividit entre una de les pistes d’esquaix i la terrassa. I altres aparells s’han situat a l’antiga bolera.

Les bicicletes estàtiques s'han traslladat a una de les pistes d'esquax i a la terrassa

Això permetrà que el nombre de persones que puguin estar al mateix temps a les instal·lacions sigui el ja habitual fins al març: 90 persones. Cabanes, però, ha apuntat que el pic d’ocupació sol ser de 70 persones i, per tant, hi ha prou marge. Per això s’ha optat per no requerir cita prèvia, amb l’única excepció de les activitats dirigides, que ja es faran amb capacitat reduïda.

L’horari de la instal·lació serà el mateix que abans del tancament per l’emergència sanitària: de dos quarts de set del matí a dos quarts d’onze de la nit. Ara bé, hi haurà una hora (entre dues i tres de la tarda) que es tancarà per fer una neteja en profunditat dels espais i les màquines. Aquestes hauran de ser també desinfectades pels usuaris un cop deixin de fer-les servir. Els abonats hauran d’entrar i circular pel centre amb mascareta, però se la podran treure un cop estiguin dins de les zones marcades per a cada aparell. Per tant, podran fer esport sense elles posades.

Es manté l'horari anterior al tancament, amb una aturada entre dos i tres de la tarda per netejar i desinfectar

Pel que fa al personal, no es preveu cap reforç. Això sí, Cabanes ha recordat que “ja a la sala sempre hi ha dos monitors que vetllen per la seguretat dels usuaris i per la correcta utilització del material”. A aquestes tasques, ara s’afegirà “el seguiment del compliment de les normes”.

El conseller també ha avançat que dilluns també obren el pavelló i altres instal·lacions de la parròquia emprades pels clubs. I, de fet, “ja tenim peticions de diferents entitats per poder tornar a utilitzar-les”. Al seu entendre, volen fer “un tancament emocional del curs igual que ha passat a les escoles”.

Comentaris (1)

Trending