Sant Julià torna al passat medieval amb els polítics mirant cap el futur electoral

L'acte d'inauguració de la Vila reuneix candidats com Cabanes, ministres com Filloy i conselleres generals com Núria Rossell a banda dels cònsols i membres del comú

Comentaris

El cònsol major, Josep Majoral inaugura la Vila Medieval.
El cònsol major, Josep Majoral inaugura la Vila Medieval. COMU DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

L'ambient preelectoral ha presidit aquest divendres la inauguració de la Vila Medieval de Sant Julià de Lòria amb la presència de polítics però també d'alguns dels seus responsables de comunicació. Sant Julià ha tornat, un any més, a un passat medieval però amb l'ombra de les eleccions en clau laurediana. Perquè no han faltat polítics de la parròquia com Núria Rossell, Josep Maria Cabanes, Víctor Filloy, Oliver Alís i els membres del comú amb Maria Àngels Aché i Cerni Cairat de Desperta Laurèdia.

El recorregut per la seixantena de parades ha estat l'oportunitat de saludar els visitants i de fer la presentació en societat com és el cas de Josep Maria Cabanes, futur candidat a cap de Govern per Liberals, que ha estat acompanyat per la seva esposa.  Falten poc mesos per a les eleccions generals i una mica més d'un any per a les comunals i cal començar a escalfar motors.

La Vila Medieval on s'aplega molta gent és una bona ocasió perquè a banda de les parades s'han programat una trentena d'actes, alguns dels quals potser s'hauran de fer a cobert si es compleixen les previsions de pluja per a dissabte i possiblement durant alguna estona de diumenge.

Enguany es reprèn el sopar medieval que anirà acompanyat d’una ballarusca. Ballarà l’esbart Lauredia però estarà obert a tothom que desitgi afegir-s’hi. Tot plegat anirà acompanyat d’un espectacle d’humor. El sopar tindrà un preu de 30 euros però aquelles persones que hi assisteixen vestides amb roba de caràcter medieval tindran un descompte de 10 euros. La Vila ocupa l’avinguda Verge de Canòlich des de l’alçada del Centre Esportiu fins a la plaça Major. El mercat s’ha obert divendres al matí per tal que els escolars puguin participar en els tallers que s’hi ofereixen i conèixer els diferents oficis que s’hi mostren.

Al llarg del cap de setmana hi haurà una demostració de la tècnica mil·lenària oriental Rakú, que consisteix en la cocció de peces fetes amb fang de manera tradicional. En aquest sentit, s'ha establert un vincle amb els alumnes del taller de ceràmica de l'Escola d'Art, que seran els encarregats de crear les peces per tal que es puguin coure durant la vila. En l'àmbit musical, s'ha previst un concert a l'església parroquial, també el divendres 23 a les 21 hores, a càrrec de l'artista Antoni Madueño, "que ens endinsarà en la música medieval amb instruments que construeix ell mateix".

També s'oferiran activitats didàctiques, ja que es reprenen els tallers de recreació històrica de com es vestia un cavaller. En aquest cas, també hi haurà un pas d'armes on hi haurà lluites amb armes i armadures reals de l'edat mitjana i on es recrearan batalles també reals que hi ha hagut al llarg de l'època medieval. El comú destina destina 49.000 euros a la celebració, un import similar al dels darrers anys.

Comentaris (6)

Trending