Sant Julià tindrà una festa major reinventada

El cònsol major, Josep Majoral explica que s'estan reformulant tots els actes i que la celebració comptarà amb un nou format

Ball de la Marratxa a la festa major de Sant Julià de Lòria.
Ball de la Marratxa a la festa major de Sant Julià de Lòria. Altaveu

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral ha manifestat aquest dissabte que es volen seguir celebrant les festes de la parròquia i que es treballa per reinventar-les. Es duran a terme tots els actes previstos durant els pròxims mesos, però “d’una manera diferent, i gairebé m’atreveixo a assegurar que hi haurà festa major”, ha avançat. Majoral ha repartit els pans beneïts de Canólich.

La festa major laurediana se celebrarà aquest any al 24 al 28 de juliol, ja que sempre coincideix amb el darrer cap de setmana d'aquest mes d'estiu. És, sens dubte, la que concentra més gent de les que es fan al país. Durant l'inici de la pandèmia es va arribar a plantejar fins i tot la seva suspensió però ara, amb l'aixecament del confinament i el descens de la propagació de la Covid-19 s'ha posat fil a l'agulla pel programa d'actes.

Es volen mantenir les activitats més tradicionals com el Ball Cerdà, la Passa, la Marratxa (dilluns 27 de juliol), el programa religiós i l'oferta infantil. Els concerts a la plaça de la Germandat no es podran dur a terme, tret que la situació pugui canviar. La gran prioritat aquest any serà la seguretat després dels aldarulls de l'any passat, que van acabar amb cinc joves detinguts en uns greus enfrontaments amb la policia. Des del comú es vol esperar al màxim, com ha passat amb les festes de Canòlich, abans de tancar el programa.

Comentaris (7)

Trending