Sant Julià obté la cessió i els drets d’explotació de deu litografies de tradicions lauredianes

El comú i l'artista Jordi Casamajor han signat un conveni i l'àmbit territorial d'exhibició queda limitat a Andorra

Comentaris

Els cònsols Josep Majoral i Mireia Codina, amb l'artista Jordi Casamajor.
Els cònsols Josep Majoral i Mireia Codina, amb l'artista Jordi Casamajor. COMÚ SANT JULIÀ DE LÒRIA

El comú de Sant Julià de Lòria i l’artista local Jordi Casamajor han signat un conveni de cessió mitjançant el qual la corporació obté els drets d’explotació i difusió de 10 litografies de tradicions de la parròquia. L’acord estableix que la corporació podrà reproduir-les en suport físic o digital per a qualsevol promoció d’esdeveniments i celebracions, sempre que s’indiqui que pertanyen al dibuixant que n’és també el propietari.

Les deu imatges tenen els següents títols: Ball de la Marratxa, Dama Blanca d’Auvinyà, Carlemany al Pui d’Olivesa, Roc de la Senyoreta, Ball Cerdà de Festa Major, Xemeneies de Fada, La Passa, Llegenda de Canòlich, Llegenda de Llumeneres i Llegenda de la Cova de l’Ossa. L’àmbit territorial per al qual se cedeixen els drets d’aquestes litografies queda limitat a Andorra.

Després de l’acord, que ha tingut lloc a l’edifici administratiu d’El Molí, la cònsol menor, Mireia Codina ha manifestat que “el Jordi Casamajor ens va oferir la possibilitat de fer dibuixos emblemàtics, històrics i llegendaris de la parròquia”. En un primer moment, l’artista va fer-ne un per mostrar una mica l’estil i “ens va encantar i li vam demanar que ens fes una sèrie”. Les deu litografies estan custodiades a l’arxiu comunal.

Comentaris

Trending