Sant Julià de Lòria estrena Espai Jove i educador de carrer

L'equipament juvenil s'ubica a la plaça de la Germandat, a l'antiga oficina d'Andorra Telecom

Comentaris

El nou Espai Jove Lauredià, a la plaça de la Germandat.
El nou Espai Jove Lauredià, a la plaça de la Germandat. BRU NOYA

L'Espai Jove Lauredià està a punt per a iniciar una nova singladura en la seva nova ubicació a la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria. La seva posada en marxa coincidirà amb la incorporació del nou educador de carrer després del tancament del procés de selecció. L'espai de joventut, conegut aleshores com Punt Jove Lauredià es va inaugurar el 17 de març del 2009 en un local de l'avinguda Verge de Canòlich. i es va tancar tres anys més tard, el 2012, per acollir el departament de Socials i Participació Ciutadana. 

Al 2015 es va decidir tornar-lo a obrir oferint uns serveis mínims per tancar-lo de nou un any després.  La reobertura era una demanda del jovent de la parròquia tenint en compte que el darrer cens registra més de 2.000 habitants d’entre 12 i 29 anys. El comú ha apostat per un local cèntric, al costat del Centre Cultural i de Congressos Lauredià i en una plaça sense trànsit. Té 60 m2 i Andorra Telecom l'ha cedit a la corporació comunal per cinc anys.

El Punt Jove Lauredià tot i haver arribat en alguns moments a superar els 300 socis ha estat sotmés a les decisions polítiques com les del mandat Gil-Torrentallé, que han provocat obertures i tancaments i un trasllat, l'any 2012, a la biblioteca del Centre Cultural amb l'argument dels nombrosos joves que passaven per la instal·lació amb les activitats que s'hi feien en aquell moment, moltes d'elles ja desaparegudes,

En les pròximes setmanes també s'incorporarà l'educador de carrer que ha obtingut la plaça en el concurs convocat pel comú. L'escollit ha estat Ivan Duran que ha estat sempre vinculat amb les entitats culturals i associatives de la parròquia. Amb l'actual conseller de comú, Carles Pereira van gestionar durant molts anys el Grup d'Esplai Lauredià (GEL) que entre les seves activitats estava la d'organitzar uns campaments d'estiu a la Rabassa. Ivan Duran va ser candidat a les darreres eleccions comunals a la llista d'Unió Laurediana.

Part del vinil arrencat.

Relacionat

Arrenquen part del vinil del futur Espai Jove de Sant Julià en una nova bretolada

Abans de la seva inauguració, el local ha estat objecte d'una bretolada ja que es va arrencar part del vinil.

Comentaris (5)

Trending