Sant Julià inaugura una edició molt especial de la Fira de Santa Llúcia

El torró d'Agramunt és el protagonista d'un certamen amb trenta paradistes a la plaça de la Germandat

Comentaris

La Fira de Santa Llúcia anima la plaça de la Germandat.
La Fira de Santa Llúcia anima la plaça de la Germandat.

Sant Julià de Lòria ha inaugurat aquest dissabte una Fira de Santa Llúcia "molt especial", com ha assenyalat el cònsol major, Josep Majoral. "És la primera fira que organitza el comú en aquest mandat, hi ha la pandèmia de la Covid que ens posa les coses molt complicades". Majoral ha estat acompanyat per l'alcaldessa d'Agramunt Sílvia Fenàndez.

El cònsol ha subratllat "que des de la corporació hem tingut clar que no es podíem aturar i que el comerç de la parròquia necessita una ajuda per petita que sigui. Per això hem decidit tirar endavant tots els actes programats i seguint els protocols del ministeri de Salut". Un dels altres motius per haver organitzar la fira és la proximitat amb les festes de Nadal. "Són unes dates especials però encara més per als infants que ho estan passant malament aquest any. Aquesta fira persegueix aportar il·lusió a les llars".

L'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernàndez, ha dit que la presència del torró d'Agramunt contribueix a internacionalitzar el seu producte i per desestacionalitzar-lo. Hi ha  31 paradistes, deu més que en l'edició anterior. Com a novetat, hi hau tretze casetes de fusta repartides per la plaça de la Germandat.

El principal reclam són les activitats relacionades amb el torró, ja que un mestre torronaire elabora en viu l'autèntic torró d'Agramunt, i també té lloc el Joc del Catxo, un peculiar i tradicional joc de cartes que utilitzaven antigament els torronaires per vendre el torró d'Agramunt en fires i mercats. És, per tant, "l'activitat estrella" de la fira, segons ha explicat Majoral. Ha afegit que hi havia més paradistes interessats en participar però que no es va assabentar a temps.

Comentaris

Trending