Sant Julià dona el tret de sortida a una nova edició dels horts socials per a la gent gran

Els productes conreats a dues de les parcel·les es destinaran a Càritas perquè els distribueixi entre les famílies necessitades de la parròquia

Una de les padrines recull les claus del seu hort.
Una de les padrines recull les claus del seu hort. Comú de Sant Julià de Lòria

El comú de Sant Julià ha lliurat aquest dijous les claus dels horts socials del Dau del Ganxo als padrins que els conrearan des d’ara i fins al proper 12 de novembre. Enguany, 22 de les 24 parcel·les disponibles són per a gent gran mentre que les altres dues es destinaran al projecte solidari, que permetrà que els productes que es collin es destinin a Càritas. L’ONG els distribuirà entre les famílies necessitades de la parròquia.

“Tot i que des del punt de vista sanitari es veu el final del túnel, a nivell econòmic hi ha llars que ho estan passant veritablement malament”, ha remarcat el cònsol major, Josep Majoral. Per això, “hem de fer tot el possible perquè ningú es quedi enrere”.

Es tracta de la dotzena edició de la iniciativa, organitzada conjuntament pel comú i la fundació Julià Reig. Hi ha 24 parcel·les, 22 de les quals s’han atorgat a padrins. Un terç dels participants enguany debuten , ja que alguns dels que s’hi havien inscrit en anys anteriors han declinat per motius diversos, com ara que amb els actuals protocols no poden ajudar-los ni nets ni altres familiars si no són de la mateixa bombolla de convivència.

Aquest any, els hortolans podran treballar en millors condicions perquè s’han fet obres a la barraca per solucionar les filtracions d’aigua, i també s’ha adquirit un  nou motocultor i altres eines.

Comentaris

Trending